PREOKRET?Patrijarh primio predstavnike Pokreta za odbranu Kosova i Metohije

Obavezno pročitajte

Predstavnici Pokreta za odbranu Kosova i Metohije predstavili su NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom g. Irineju program delovanja i aktivnosti u cilju očuvanja južne srpske pokrajine Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije.

- Advertisement -

Oni su zahvalili patrijarhu za odlučan stav Srpske pravoslavne crkve po pitanju svih problema koji se tiču kako dovođenja u pitanje statusa ove južne srpske pokrajine, tako i po pitanju opstanka srpskog pravoslavnog naroda i njegovih svetinja u toj Pokrajini, piše na sajtu SPC.

Patrijarh Irinej je predstavnicima ovog Pokreta poručio da se mora voditi računa da svi društveni i politički činioci budu ujedinjeni i jedinstveni kada je reč o odbrani srpskih nacionalnih interesa.

Prijemu su prisustvovali general Božidar Delić; profesor dr Slobodan Samardžić; profesor dr Bogoljub Šijaković; profesor dr Aleksandar Lipkovski; profesor dr Slobodan Antonić; profesor dr Časlav Koprivica; profesor dr Miloš Ković; i đakon dr Aleksandar Praščević, šef Kabineta Patrijarha srpskog.

SourceSputnik

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Ko stoji iza Banjske: „Srpski državni vrh je kriv, potvrda toga – što ćute“

Nekadašnji načelnik u Ministarstvu odbrane i član stranke "Srbija centar" Petar Bošković ocenjuje za N1, povodom prošlonedeljnih dešavanja u...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: