21.3 C
Belgrade
subota, 21 maja, 2022

PREMIJER AUSTRALIJE I MINISTAR HOUK ZADOVOLJNI PRESUDOM ĐOKOVIĆU: Sada je vreme da uživamo u tenisu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministar za imigraciju Australije Aleks Houk, koji je i ukinuo Novakovu vizu, pozdravio je dašanju jednoglasnu odluku federalnog suda Australije, kojom su podržali njegov potez.

„Snažna politika zaštite granica Australije nas je očuvala tokom pandemije, što je rezultiralo jednom od najnižih stopa smrtnosti, najjačim ekonomskim oporavkom i najvišim stopama vakcinacije u svetu. Snažna politika zaštite granica takođe je od suštinskog značaja za očuvanje društvene kohezije Australije koja nastavlja da jača uprkos pandemiji“, poručio je Houk.

Naglašava da su Australijanci podneli velike žrtve da bi došli do ove tačke i, kako kaže, vlada premijera Skota Morisona je „čvrsto posvećena zaštiti ove pozicije, kao što australijski narod očekuje“.

- Advertisement -

„Do danas je u Australiji primenjeno oko 43 miliona doza vakcinacije i više od 91,6 odsto Australijanaca starijih od 16 godina je u potpunosti vakcinisano. Shodno tome, Australija je bila u mogućnosti da započne korak po korak, bezbedno ponovno otvaranje svoje međunarodne granice kao rezultat ovog uspešnog programa vakcinacije“, smatra Houk. 

Premijer Australije: Sada je vreme da uživamo u tenisu 

Australijski premijer Skot Morison navodi da je odluka suda o otkazivanju vize Novaka Đokovića doneta „radi zdravlja, bezbednosti i reda, na osnovu toga što je to bilo u javnom interesu“. „Pozdravljam odluku da naše granice budu jake i da Australijanci budu bezbedni. Kao što sam rekao u petak, Australijanci su podneli mnogo žrtava tokom ove pandemije i s pravom očekuju da će rezultat tih žrtvovanja biti zaštićen. Tokom pandemije, zajedno smo ostvarili jednu od najnižih stopa smrtnosti, najjačih ekonomija i najviših stopa vakcinacije u svetu“, smatra Morison. 

- Advertisement -

Dodaje da su jake granice fundamentalne za australijski način života, kao i vladavina zakona. 

„Naša Vlada je to uvek razumela i bila je spremna da preduzme odluke i radnje neophodne za zaštitu integriteta naših granica. Zahvaljujem Sudu na njihovoj brzoj pažnji na ova pitanja i na strpljenju svih uključenih dok smo radili na rešavanju ovog pitanja. Sada je vreme da nastavimo sa Australijan openom i da se vratimo uživanju u tenisu tokom leta“, poručio je Morison.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: