15 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

VUČIĆ SE UVLAČI GAZDAMA, UMESTO DA PODRŽI ĐOKOVIĆA: Mi ćemo Australijske atletičare u martu dočekati na daleko bolji način!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je razgovarao sa Novakom Đokovićem, nakon odluke o deportaciji iz Australije.

Kako je naveo, rekao mu je da „jedva čeka da se vrati u svoju Srbiju, gde je uvek dobrodošao“.

„Da 11 dana maltretirate najboljeg tenisera, pa da mu 11. dana uručite odluku koju ste doneli prvog dana. Videli ste u samom besmislenom sudskom procesu koliko tužilac laže. Oni lažu jednostavno. Kažu da je u Srbiji ispod 50 odsto vakcinisanih građana, a zvanično je 58 odsto. Ne zaboravite da je to više nego u mnogim zemljama EU. To je bio jedan besmisleni argument ali je u orvelovskim predstavama i to moguće“, rekao je Vučić, prenose Novosti.

- Advertisement -

„Mi ćemo australijske sportiste u martu dočekati na daleko bolji način i nećemo se zarad izbora iživljavati na njima. Oni dolaze na atletsko prvenstvo i pokazaćemo da smo bolji od australijske vlade, a hvala australijskom narodu za koji sam siguran da vole Srbe. Oni misle da su ponizili Đokovića, ali su unizili sebe i on može da se vrati u svoju zemlju i uzdignute glave pogleda svakoga u oči“, rekao je Vučić. 

Brnabić: Odluka suda skandalozna 

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je odluka suda u Australiji skandalozna i da je pokazala kako ne funkcioniše vladavina prava u nekim drugim zemljama. Pokazalo se da imamo dve potpuno oprečne odluke suda u samo nekoliko dana, a Đoković je 11 dana psihički i fizički maltretiran, rekla je Ana Brnabić, dodavši da je razočarana odlukom Federalnog suda Australije. 

- Advertisement -

„Neverovatno mi je bilo da čujem brutalne laži o Srbiji, između ostalog da je protiv korona virusa vakcinisano manje od 50 odsto – kod nas je 58 odsto vaknisano sa dve doze, a 37 odsto i sa trećom, buster dozom“, kazala je Brnabić. Federalni sud Australije doneo je, podsećamo odluku da Novak Đoković bude deportovan. 

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti