PREDSEDNIK DUME: Izolovati poludelog Bajdena pre nego što pokrene svetski rat

Obavezno pročitajte

Predsednik Dume Vjačeslav Volodin rekao je da „poludeli“ predsednik Sjedinjenih Država Džozef Bajden mora biti izolovan dok ne pokrene svetski rat.

„Bajden je izjavio da je čovečanstvu potreban novi svetski poredak i da SAD mogu da ga izgrade… On se tako složio da je poredak zasnovan na američkim pravilima – prevaziđen“, napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

- Advertisement -

Ruski zvaničnik je dodao da će pokušaji da se svet, koji je postao multipolaran, prekroji po američkom modelu dovesti do globalne katastrofe.

„Poludeli Bajden mora biti izolovan pre nego što pokrene svetski rat“, dodao je Volodin.

Kako je rekao, američki predsednik je trebalo da prizna da je Vašington, nastojeći da očuva svoju hegemoniju, samo naneo štetu.

„Trgovinski ratovi su pokidali uspostavljene ekonomske lance, postoji duboka kriza EU, napetost oko Tajvana raste, kao i oko Ukrajine i Bliskog istoka – svi ti problemi su posledica Bajdenove vladavine“, naveo je predsednik Dume.

Prema njegovim rečima, u poslu niko neće ponovo poveriti svoj novac onome ko je prethodno došao do bankrota, a tako je i u politici: niko se u svetu neće složiti da sa tim da Bajden i SAD, koji su uništili sistem globalne bezbednosti, grade novi svetski poredak u skladu sa svojim interesima.

Volodin je ukazao i da gotovo 80 odsto stanovništva planete smatra da odnosi treba da se razvijaju na principima uzajamno korisne saradnje, poštovanja i nemešanja u unutrašnja pitanja i bez dvostrukih standarda, prenosi Sputnjik.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

PJONGJANG: Svako mešanje u naše operacije sa izviđačkim satelitima je objava rata

PJONGJANG – Severna Koreja je danas saopštila da će svako mešanje u svoje operacije sa izviđačkim satelitima smatrati objavom rata...

Još priča na sličnu temu