23.8 C
Belgrade
subota, 21 maja, 2022

POTVRĐENO: Amerika uvela embargo Rusiji

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Amerika i embargo

FU obrazloženju se navodi da se sumnja da ruski instituti, koji su uvršteni na crnu listu, „rade na hemijskom i biološkom oružju“, prenosi Sputnjik. Dokument Biroa za industriju i bezbednost pri Ministarstvu trgovine SAD objavljen je danas i na sajtu Federalnog registra. Na spisku su se našli 33. Centralni naučno-istraživački institut, 48. Centralni naučno-istraživački institut u Kirovu, Sergijevom Posadu i Jekaterinburgu, kao i moskovski Državni Centralni naučno-istraživački institut za organsku hemiju i tehnologiju. 

Rusija je 11. avgusta prva u svetu registrovala vakcinu protiv koronavirusa, koju su  napravili centar „Gamalej“ i Ministarstvo odbrane Rusije. Ruski senator Oleg Morozov kaže da su dva razloga za odluku Amerike da uvede sankcije naučnim institutima. 

- Advertisement -

Amerika vodi rat protiv ruske vakcine u dva pravca – sa jedne strane to je pitanje prestiža američke nauke, koja je još jednom izgubila od nas i sada prikriva svoj poraz sankcijama, a s druge, strane reč je o čistoj računici, jer oni žele da zatvore zapadna tržišta za našu vakcinu„, kazao je Morozov.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti