POSLE ĆORKE NAPREDOVANJE: Zoranin savetnik postao direktor “PUTEVA“!

Obavezno pročitajte

Zoranina pudlica posle zatvora avanzuje

Miodrag Poledica, nekadašnji državni sektretar u Ministarstvu energetike i bliski saradnik Zorane Mihajlović, kom je nedavno otpočelo suđenje pred Specijalnim sudom zbog zloupotrebe položaja i korupcije, imenovan je za izvršnog direktora Sektora za strategiju, projektovanje i razvoj u „Putevima Srbije“, saznaje Nova.rs.

Kako je moguće da se osoba protiv koje Specijalni sud u Beogradu vodi postupak zbog zloupotreba postane jedan od izvršnih direktora državnog preduzeća, zasad nije poznato, a činjenica da se na toj funkciji nalazi već duži period, jasno nameće utisak da je proguran na „mala vrata“.

zoran,


Poledica je podsetimo, uhapšen početkom februara 2020. godine zbog sumnje da je počinio zloupotrenu službenog položaja u vezi sa javnim nabavkama za preduzeće „Infrastrukture Železnice Srbije“, a ali je posle nekoliko dana pušten da se brani sa slobode. Njemu je nedavno i otpočelo suđenje pred Specijalnim sudom, ana optuženičkoj klupi su i bivši v. d. direktora „Infrastrukture železnica Srbije“ Miroljub Jevtić, koji je prvooptuženi u ovom slučaju, Branimir Alimpić iz Sektora nabavke, kao i Predrag Ćurčić, zamenik direktora za sektorske poslove, Zoran Stanojević, direktor Privrednog društva za građenje, remont i održavane pruga ZGOP i Mirko Međo, direktor firme „Ingrap Omni“.

- Advertisement -

Svi oni su negirali krivicu, a Poledica je ubrzo nakon pokretana postupka podneo ostavku na mestu državnog sekretara u Ministarstvu energetike u koje ga je Zorana Mihajlović povela sa sobom iz Ministarstva za saobraćaj i građevinu naq čijem je čelu bila prethodno.

Mihajlović je tada izjavila u intervjuu za Nedeljnik da ona nema nikakve sumnje da Poledica nije meta, već ona.

„Da se na pravimo blesavi, meta sam ja i to mi je jasno. Samo ne želim da moj državni sekretar bude koletaralna šteta. Kao što ni ja sutra ne želim da nekom drugom budem kolatelarna šteta“, rekla je Mihajlović i istakla da prepoznaje obrise ko stoji iza toga, ali da to sigurno nije Aleksandar Vučić.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

Akademik Nebojša Lalić na prodaju

Akademik Nebojša Lalić, koji se na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU, kandidovao za novog generalnog sekretara Akademije, ponudio...

Još priča na sličnu temu