Poslanik Vulinovog pokreta: Sankcije nisu zbog Rusije, već „srpskog sveta“

Obavezno pročitajte

Poslanik Pokreta socijalista Bojan Torbica izjavio je da je predsednik te stranke, Aleksandar Vulin dospeo na crnu listu Sjedinjenih Američkih Država, čije Ministarstvo finansija mu je uvelo sancije, ne zbog saradnje sa Rusijom, već zbog „ljubavi i borbe za srpsku državu i srpski narod“, kao i zbog širenja „ideje srpskog sveta“.

Torbica je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao i da Pokret socijalista „ne očekuje da će ove sankcije biti ukinute“, kao i da Vulin, koji je aktuelni direktor Bezbednosno informativne agencije (BIA), neće promeniti svoje delovanje.

- Advertisement -

On je rekao da je Vulinu drago „ako se nađe na listi sa Putinom i drugim patriotama“, odnosno osobama kojima su SAD takođe uvele sankcije.

Torbica je rekao i da nisu tačne optužbe o saradnji Vulina, koji je u prethodnom mandatu bio ministar unutrašnjih poslova, sa organizovanim kriminalom.

„Aleksandar Vulin je kao ministar unutrašnjih poslova naredio i učestvovao u razbijanju najgoreg narko kartela u Srbriji, Belivuk – Miljković“, kazao je Torbica i dodao da je u istom mandatu doprineo „da se u određenoj meri razbiju i kavački i škaljarski klan“, da je „doprineo da se uhapsi Darko Elez i da se pripremi razbijanje i vračarskog klana“.

Kazao je i da je Vulin „objedinio Srbe na Kosovu“, kao i da je „formirao“ tamošnju partiju Srpsku listu.

Prema njegovim rečima, od uvođenja sankcija SAD Vulin dobija veliku podršku građana, ne samo Novog Sada, već i Niša, Beograda i drugih gradova, u kojima se potpisuju peticije podrške.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dan žalosti u Srbiji: Koja su pravila za građane, a koja za medije

Povodom incidenta u selu Banjska na severu Kosova, u kojem su ubijeni jedan policajac Kosovske policije i trojica napadača,...

Još priča na sličnu temu