PONOŠ: Opozicija može s Vučićem samo o prelaznoj vladi

Obavezno pročitajte

Lider stranke Srbija Centar Zdravko Ponoš izjavio je za beogradski list „Danas“ da se pokazalo da je „priča o izborima farsa“ i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne sme da izađe ni na kakve izbore.

„Bežao je na konferenciji za medije od te teme. Kaže: ‘pričaće o tome’, ali sa (liderom vladajuće SNS Milošem) Vučevićem“, rekao je on.

- Advertisement -

„Zaustio (Vučić) da će da priča i sa opozicijom, ali shvatio da još nije vreme to da kaže jer zna da će mu na kanabe doći samo njegova opozicija. Prava opozicija s njim može da razgovara odmah samo o prelaznoj tehničkoj vladi, a o drugim stvarima tek nakon što ispuni zahteve protesta“, rekao je Ponoš.

Dodao je da je Vučićeva konferencija za medije pokušaj da se „zakrpe rupe na bušnom čamcu“ koje „lojalni, a nesposobni i nejaki najbliži saradnici ne mogu da začepe ako je on odsutan iz medija nekoliko dana“.

Ponoš je kao „rupe na čamcu“ naveo rebalans državnog budžeta, aferu Jovanjica i novu rundu razgovora o Kosovu.

Ponoš je Vučića uporedio sa „njegovim političkim čukundedom“ Nikolom Pašićem (1845-1926) koji je „narodu govorio da im super stoji gunj i opanak“ dok je svoju decu slao u Pariz, pa „tako i ovaj danas u patikama od 900 evra objašnjava sirotinji da ništa ne fali što su krezubi, ‘važno da imaju koru ‘leba’ „.

Po Ponoševim rečima, „Srbiji treba sređivanje stanja, regularni izbori, društveni dijalog, pravda, prosperitet, lustracija, stvarno kretanje u smeru evropskih integracija, a ne zamajavanje“.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

RASKOŠ I VELIKI PROFITI: Koliko vredi vila Radoičića i kako je stekao toliko bogatstvo?

Vila Milana Radoičića koju je pretresla kosovska policija pre nekoliko dana otvorila je pitanje legalnosti imovine bivšeg potpredsednika Srpske...

Još priča na sličnu temu