Kurti pozvao EU da „zapreti Srbiji ukidanjem bezviznog režima“

Obavezno pročitajte

Kosovski premijer Aljbin Kurti pozvao je Evropsku uniju da zapreti Srbiji ukidanjem bezviznog režima, nakon upozorenja Francuske o mogućoj promeni vizne politike ukoliko se Beograd i Priština ne ponašaju odgovorno u vezi sa dijalogom.

Kurti je intervjuu za estonski medij „Delfi“ ujedno zatražio od Zapada da zapreti i povlačenjem investicija, kako bi se, tvrdi zvanični Beograd „disciplinovano ponašao“ i sproveo Ohridski dogovor, piše portal KoSSev prenoseći prištinski Lajmi.net.

- Advertisement -

Kurti smatra da Evropska unija i SAD u uklanjanju Srbije od ruskog uticaja imaju „meki pristup“ prema Beogradu i da „neće završiti posao“.

„Mi nismo problem, imamo problem koji želimo da rešimo, a problem je Srbija“, naglašava kosovski premijer, žaleći se na odnos Zapada prema Kosovu.

Kurti je čak, kako prenosi Lajmi, predložio da Zapad – a pre svega EU – kako bi „prinudili“ Srbiju da primeni Ohridski sporazum za normalizaciju odnosa trebalo da zapreti Beogradu vraćanjem viznog režima.

„Oni bi bili spremni da odmah sprovedu sporazum, jer se ne bi usudili da izgube slobodno kretanje bez viza“, ocenio je Kurti.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Petković o obdukciji ubijenih Srba: Šta Priština lažira, zašto je Euleks isključen iz istrage?

Ne zna se zbog čega Euleksu nije dozvoljeno da učestvuje u istrazi zajedno sa Kosovskom policijom prilikom pretresa nakon...

Još priča na sličnu temu