16.1 C
Belgrade
subota, 25 septembra, 2021

Policija pretukla nekoliko novinara (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Policija tuče novinare

U odvojenim incidentima, policija je pretukla čak četvoro novinara, od toga dve devojke, ne mareći što im govore „mi smo novinari, na radnom smo zadatku“.

Pripadnici MUP-a Srbije oko 23.30 potisnuli su demonstrante u Bulevaru kralja Aleksandra prema okolnim ulicama a u intervenciji su povredili izveštača agencije Beta, uprkos tome što im je pokazao novinarsku legitimaciju.

- Advertisement -

Oni su ga tukli pendrecima, iako im je stavio do znanja da je novinar na zadatku, čak i onda kada je pao na zemlju.

Novinar Bete zadobio je povrede i posekotine po glavi i kod oka, a policajci su se vraćali da ga tuku na zemlji. Intervenciji je prethodilo ispaljivanje velike količine suzavca.

I novinara portala Nova Marka Radonjića, koji je večeras izveštavao sa protesta u Bulevaru Kralja Aleksandra kod Pravnog fakulteta, pretukla je policija, što je on uspeo i da snimi.

- Advertisement -

Bulevar kralja Aleksandra večeras je bio poprište najvećih sukoba između pripadnika specijalnih jedinica i demonstrantima koji već drugo veče za redom protestuju u Beogradu.

Radonjić je upravo izveštavao o sukobu koji je eskalirao bacanjem veće količine suzavca, sa jedne i kamenica demonstranata sa druge strane, kada je pripadnik Žandarmerije počeo brutalno da ga udarao pendrekom.

Iako je Radonjić policiji uporno govorio da je novinar i da je na zadatku, pripadnik Žandarmerije se nije obazirao nego ga je i dalje udarao.

Takođe, i njegove koleginice Milicu Božinović i Natašu Latković napala je policija. Milicu su udarili pendrekom po prstima i izbili joj telefone iz ruke. Natašu Latković policija je gurnula. Obe novinarke su se legitimisale policajcima, međutim njih to nije interesovalo i nastavili su da ih guraju i napadaju.

“Ja sam novinarka, zašto me udarate, ja sam novinarka”, rekla im je Božinović, a policajac je nastavio da ih gura i udara.

U toku incidenta kod Beograđanke bačen je i suzavac.

“Ovo je katastrofa. Nije ih zanimalo to što smo novinarke. Udario me je po prstima pendrekom dva puta, Natašu je gurnuo. Počela sam da se tresem”, rekla je Milica.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti