20.8 C
Belgrade
četvrtak, 16 septembra, 2021

KRAGUJEVAC: Sukob naroda i policije na ulicama (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kragujevac, narod i policija

U gotovo svim gradovima u sredu se digao narod protiv Vučićevog režima, ali zbog mrklog medijskog mraka brojni građani Srbije nemaju pojma o tome. Ovako je bilo večeras u Kragujevcu…

Demonstranti u Kragujevcu su satima mirno protestovali, a onda je preslikan scenario iz Beograda, gde „huligani“ napadaju policiju i ona „jadna“ moja da odgovori, inače ne bi. U Beogradu su na društvenim mrežama mnogi prepoznali policajce među demonstrantima koji napadaju policiju kamenjem i suzavcem, zapravo svoje kolege da bi se za nasilje optužio goloruki narod.

- Advertisement -

Da li je tako bilo i u Kragujevcu kod Tominog sina, znaju Kragujevčani…

Uglavnom, oko 22 časa je grupa od oko 50 mlađih demonstranata kamenicama gađala zgradu Policijske uprave, polomila stakla na prozorima i olako ubacila baklje u policijske kancelarije. Nakon toga je nastao stampedo policije u uniformi i u civilu (ako je policija) sa močugama u rukama kako se vidi na snimku, kako jurišaju na protestante i hapse…

Policija je suzavcem rasterala demonstrante i formirala kordon na platou gde su se nalazili protestanti. Nakratko je došlo do pregovora između policije i demonstranata u kojima je jedan pripadnik policijskih snaga pozvao demonstrante da se mirno povuku, ali do dogovora nije došlo.

- Advertisement -

Demonstranti su se na trgu ispred Robne kuće ’razbili’ u nekoliko manjih grupa i skandirali ’kerovi, kerovi’, ’Idite na Kosovo’ i zasuli kordon kamenicama, na šta je policija ponovo odgovorila suzavcem.

Naizmenična razmena kamenica i suzavca između policije i demonstranata trajala je do 23 sata i 30 minuta, nakon čega su se demonstranti razišli.

Portal Nova.rs nezvanično saznaje da je policija u civilu (ako je policija), privela najmanje dva muškarca koji su bili u grupi demonstranata koja je kamenovala policiju.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti