16 C
Belgrade
ponedeljak, 26 oktobra, 2020

POGORŠANO ZDRAVSTVENO STANJE: Mladić mora na operaciju

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

EKSKLUZIVA: Ovo je novi sastav Vlade Republike Srbije

Iz dobro obaveštenih izvora iz Nemanjine ulice, ovako će izgledati novi sastav Vlade Srbije:Ana Brnabić, premijer i...

Odbrana komandanta Glavnog štaba VRS generala Ratka Mladića zatražila je u hitnom podnesku Žalbenom veću zbog pogoršanog zdravstvenog stanja njegovu urgentnu hospitalizaciju, koja bi podrazumevala i operaciju tumora!

Od Žalbenog veća zbog toga se traži odlaganje iznošenja žalbi koje su zakazane za sredinu ovog meseca, ali i da se nakon hirurške intervencije odredi stručan medicinski tim, koji će utvrditi da li je general Mladić uopšte više sposoban za suđenje.

- Advertisement -

U podnesku, koji je dostupan na sajtu Međunarodnog mehanizma, naslednika Haškog tribunala, advokati Branko Lukić i Dejan Ivetić izvestili su petočlano Žalbeno veće da je na osnovu medicinskih izveštaja koje su dobili 5. i 20. februara ove godine potpuno jasno da je zdravstveno stanje generala Mladića takvo da zahteva 24-časovnu bolničku negu, a da su doktori lokalne bolnice, gde mu je rađena kolonoskopija, zaključili da je neophodna operacija i uklanjanje izrasline koja bi mogla da se razvije u tumor.

– Očekuje se da će operacija biti zakazana za otprilike četiri-šest nedelja uz adekvatne pripreme, uzimajući u obzir relativne slabosti podnosioca žalbe. Isti ovaj izveštaj potvrđuje anemično stanje s nedostatkom gvožđa, čija vrednost hemoglobina iznosi 6,2 , što je malo i ima posledice na njegovu fizičku i mentalnu kondiciju – stoji u hitnom dopisu Žalbenom veću u kome se traži da zbog toga i bude pomereno iznošenje žalbi zakazano za 17. i 18. mart.

Oni su naveli i da je glavni lekar Pritvorske jedinice u svom izveštaju naveo da Mladić zbog anemije i sve lošijeg zdravstvenog stanja nije u mogućnosti da operativni zahvat prođe u periodu od četiri do šest nedelja.

- Advertisement -

Ovaj vremenski period i procena glavnog lekara UNDU u skladu su s mišljenjem medicinskih specijalista koje je konsultovala odbrana. Oni su ukazali da je neophodno da se hemoglobin i drugi faktori stabilizuju inače sama operacija može imati veliki rizik od smrti pacijenta.

Advokati generala Mladića su takođe naveli da i dalje ne dobijaju kompletnu medicinsku dokumentaciju njihovog klijenta, a da lekarski nalazi koje su dobili 20. februara ove godine pokazuju da su doktori Pritvorske jedinice Ševeningen prećutali da je general Mladić 2018. godine imao moždani udar, i to posle prvostepene presude, zbog čega to mora da se istraži.

Suprotni zaključci lekara

Odbrana generala Mladića navodi i da je pritvorski lekar u svom izveštaju naveo suprotne zaključke od specijaliste koji je pregledao generala.

- Advertisement -

– Takav izveštaj dostavljen je odbrani tek 5. februara i sadrži potvrdu o oslabljenoj kognitivnoj sposobnosti, koju nijednom izvoru koji je stigao iz UNDU nikada nije priznao. Vredi primetiti da je u svom izveštaju doktor (redukovano njegovo ime) napomenuo da „nema kognitivnih abnormalnosti“, što je direktno u suprotnosti sa dijagnozom prethodnog doktora koji istovremeno priznaje da gospodin Mladić spava „do 15 sati dnevno“ i žali se na vrtoglavicu“.

Darko Mladić je odbio da za „Vesti“ prokomentariše ove navode s obrazloženjem da odbrana u ovom trenutku ima spor sa Sekretarijatom o tome koji deo izveštaja može da ide u javnost.

- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti

PLANETA GORI, A MEDIJI ĆUTE: Ratovi na ulicama zbog „korona okova“ (VIDEO)

Uvođenje novih oštrijih mera u borbi protiv širenja virusa korona širom Evrope pokrenulo je talas nasilnih protesta. Tokom vikenda došlo je...

KORONA NACISTI: 2. talas, Biološko oružje, maskirani svet i novi fašizam, MASKE ZA BUDUĆI RAT!

ŠTA SE ZBIVA ZAISTA?Šta se zbiva kod nas i u svetu u doba „resetovanja“ putem trovanja koronom?Slobodan Erić,...

USTAJ NARODE: Vučić uvodi polijski ČAS! Povećati broj zaraženih!

Vučić i njegove namereBeograd -- Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio da o uvođenju "najoštrijih" mera treba razmišljati ukoliko...

DA SE SVI USREĆIMO: Vučić će prvi da primim vakcinu protiv kovid-19!

Vučić o primanju kovid-19 vakcinePredsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić obraća se nakon sednice Predsedništva SNS-a,...

GENERAL NIJE MOGAO VIŠE DA ĆUTI: Legija mi je spasio život, otkrio zašto je ubijen Đinđić 2003. GODINE!

General Radosavljević i ispovestGeneral Goran Radosavljević Guri živi je svedok i aktivni učesnik novije srpske istorije. U...