PODELA KOSOVA POČINJE NA GAZIVODAMA : Evo šta kome ide!

Obavezno pročitajte

Gazivode se dele između Srbije i Albanaca

Beograd — Analitičar Fisnik Haljimi rekao je da će studija izvodljivosti upravljanja jezerom Gazivode rezultirati podelom nadležnosti nad jezerom i njegovim kapacitetima.

gazivod

Moje tumačenje je da će jezero da se podeli između Kosova i Srbije po dobrima. To znači da će Kosovo dobiti vodu za termoelektrane i poljoprivredu, a Srbija će dobiti hidrocentralu i teritoriju Gazivoda“, rekao je Haljimi za Kosovo onlajn.

- Advertisement -

U tački sporazuma, koja se odnosi na pravo korišćenja jezera Gazivode, navodi se da će se Beograd i Priština složiti da sarađuju sa Ministarstvom energetike SAD i drugim odgovarajućim pravnim licima američke vlade na studiji izvodljivosti za upravljanje jezerom Gazivode.

Predstavnici američkog Odeljenja za energetiku prošle nedelje sastali su se u Prištini sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem i razgovarali o budućim koracima za studiju izvodljivosti upravljanja resursima na jezeru Gazivode.

Vlada tzv. Kosova usvojila je pre toga plan za sprovođenje Vašingtonskog sporazuma o ekonomskoj normalizaciji između Beograda i Prištine postignutog 4. septembra, a zamenik premijera Driton Seljmanaj rekao je da je za svaku tačku napravljen opis koji će poslužiti informisanju partnera o postignuću.

Sourceb92

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu