KON NEĆE DA SE OBJASNJAVA: Nosićete maske!

Obavezno pročitajte

Kon upozorava građane Srbije

Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon upozorio je građane Srbije da je ovo poslednji čas da se trgnu i poštuju mere, kako ne bi došlo do velikog širenja korona virusa.

kon

Nemamo vremena za uveravanje. Nosite maske!“, napisao je Kon na Fejsbuku.

- Advertisement -

 Danas je saopšteno da je još 341 osoba inficirana korona virusom od testiranih 6.503 ljudi, a da je jedna osoba preminula.U bolnicama u Srbiji trenutno se nalazi oko 730 pacijenata obolelih od kovida-19, kaže zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Batut Darija Kisić Tepavčević i dodaje da su počele da se pune i privremene bolnice.

 Ona je navela da su najefikasnije mere, dok se ne pojavi vakcina protiv virusa korona, nošenje maski i održavanje rastojanja. Kako kaže svetska populacija je sada otpornija na virus u odnosu na početak godine, ali je i dalje veliki broj novozaraženih i još se ne zna dovoljno koliko dugo imunitet na virus može da traje.

 Upitana da li će u Srbiji biti uvedene radikalnije mere, kakve viđamo svuda u svetu, Kisić je rekla da kada bi se svi pridržavali propisanih mera ne bi bilo potrebe za uvođenjem novih, rigoroznijih mera. „Lično nisam pristalica kaznene politike. Ne mogu da preciziram odgovor da li će i kada biti pooštrene mere. Međutim, ne možemo dozvoliti da se virus širi“, navela je ona za TV Prva.

Pojašnjava da su evropske i svetske zemlje, gde su pooštrene mere, došle do tačke kada je zdravstveni sistem prepun i kada više nemaju izbora. Noćna mora svakog zdravstvenog sistema je, kako je rekla, da dođe u situaciju da ne može da zbrine sve obolele od kovida-19. „Mi smo daleko od toga. Spremamo se za najgori scenari“, zaključila je Kisić Tepavčević.

Source021.rs

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu