19.6 C
Belgrade
subota, 13 avgusta, 2022

POBUNIO SE PRVI OSUĐENI NAPREDNJAK: SNS u panici, RASPADA SE KLAN! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Gost Slavija info bio je bivši direktor Železnica Srbije i bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović. U javnosti poznat po prvostepenoj presudi za paljenje kuće Milana Jovanovića. Osuđen je u rekordnom roku na četiri godine i tri meseca zatvora. U emisiji Intervju Simonović je naveo razloge takve presude iako sud nije imao konkretne dokaze. Digresija na samom početku emisije bila je oko asfaltiranja puta do klanice Velje Nevolje u Ritopeku teritorija opštine Grocka koja je urađena mimo svakog zakona a Simonović se ogradio od toga jer tada nije bio na vlasti.

Što se tiče podmetnutog požara Simonović je otkrio kako je saznao da se to dogodilo i gde se tada nalazio ali i kako je od ranije imao povremene sporove sa Jovanovićem zato ga je tad i označio kako krivca. Od tada on nije imao priliku da se pojavi u javnosti jer je napravljen dogovor između pojedinaca iz njegove strane (SNS) i opozicije ali i pojedinih medija da on bude osuđen. Suđenje je brzo završeno a o nepravilnostima u samom toku suđenja izneo je svoje mišljenje, kao i o pritiscima tužilaštva na potencijalne svedoke. Uticaj na suđenje imao je i Veran Matić i pojedine NVO iz svojih razloga.

Simonović je u to vreme bio u sporu i sa Milosavom Miličkovićem tada državnim sekretarom i to zbog duga od 45.000 evra. Naime Simonović je platio radnike koji su Miličku podigli vikendicu na Srebrnom jezeru a kad je od njega tražio pare on je odbio da mu plati navodeći razloge tipa ti si to meni učinio i slično. Simonović pretpostavlja da je on uticao i na Vučića da ga proglasi krivcem u medijima a opšte je poznato da lex specijalis koji Vučić primenjuje kasnije dobije i pravnu notu. Detaljno je objasnio i ko je od svedoka (drugih dokaza nema) imao kakvu nagodbu sa tužiocem koji je kasnije napredovao. Simonović se osvrnuo i na tekstove

- Advertisement -

Milana Jovanovića na portalu Žig info ali i pokazao skadalozne slike fotomantaže njega. Milan Jovanović nije imao nijedan tekst na tom portalu pre paljenja, a nakon toga povremeno ga drugi potpisuju kao autora kako bi imao status novinara. U emisiji Simonović je otkrio i stanje njegove imovine ali i nepravilnosti u radu opštine Grocka.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti