7.6 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

GLEDAJ SRBIJO: Srpski beskućnik doručak traži u kanti za smeće! ZLATNO DOBA!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ako gledamo televiziju i pratimo mejnstrim medije, u najmanju ruku pomislićemo da živimo u Švajcarskoj. Tačnije, ako pratimo režimske medije ona je sve u najboljem redu. Ako pratimo tzv. nezavisne i slobodne medije onda je samo u Vučiću problem, a oko ostalo cveta cveće, a teku med i mleko.

Ipak, snimak koji je srpski novinar, muzičar i pisac Nenad Baraković Bara okačio na svoj Fejsbuk profil ubrzo je postao viralan i dobro je uzdrmao društvene mreže.

Snimak koji je zabeležen u Valjevu predstavlja realnu i potresnu sliku Srbije. Većina ljudi zasta jeste na rubu siromaštva i od ovakvih poteza ih deli svega nekoliko nedobijanja plate ili otkaza.

Onda dolaze računi, dugovi, izvršitelji i na kraju se sve pretvara kao u scene iz Američkih filmova u kojima smo posmatrali beskućnike koji se greju ili jedu iz kontejnera sa čuđenjem i podmsehom. Ipak, to sada postaje i naša realnost.

- Advertisement -

Kada ćemo progledati i shvatiti da postoje još ugroženih osim onih prema kojima upiru nevladine organizacije i ostali branitelji ljudskih prava koji ih brane samo dok su tu i pare? Ovo, čini se, nije vest. Ni za režimske, a ni za tzv. slobodne i nezavisne medije. Ovo je normalno.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

4 KOMENTARA

Ostavite komentar

Najnovije vesti