25.4 C
Belgrade
subota, 2 jula, 2022

PETA KOLONA NE SPAVA: „Mediji“ izmišljaju svađu između crkve i države

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nakon višenedeljne histerije protiv Srpske pravoslavne crkve, očigledno dirigovane u nekom od uticajnih centara moći, ta kampanja kulminaciju je dostigla u vidu pritisaka da se ne dozvole bogosluženja za vreme vaskršnjih praznika.

Nakon što je izbegnut sukob vrha države i Crkve, nekima se očigledno nije svideo takav scenario, pa su pribegli dobrom starom spinovanju, kako bi podgrejali tenzije, ali i izazvali zabunu i nezadovoljstvo kod vernika.

- Advertisement -

U takvim procesima prednjači portal Direktno rs, verovatno iziritiran odgovorom sekretara Vladana Simića, Brankici Janković, poverenici za ravnopravnost, i poznat po tradicionalnim antisrpskim stavovima, koji je načinio presedan nezapamćen u skorijoj istoriji novinarskog beščašća tako što je od jedne rečenice koju je izgovorio sekretar eparhije Bačke Vladan Simić napravio čitav intervju, tendencizono iskrivljujući njegove stavove i stavljajući ih van konteksta, onako kako njima i njihovim nalogodavcima odgovara.

Iz spomenutog teksta se da naslutiti da će Crkva prkositi državi, merama zabrane i discplini i da će u inat pozvati vernike na službe, uprkos policijskom času, što apsolutno ne odgovara istini.

U Eparhiji Bačkoj je za našu redakciju potvrđeno da je čitav tekst plod različitih zlonamernih konstrukcija, a da je jedina istina kako je Simić rekao da će se bogosluženja za Vaskrs održati, odnosno da crkve neće biti zatvorene.

- Advertisement -

Potpuno je logično i jasno da Crkva, koja je svoj stav iznela javno tamo gde je to bilo potrebno, a ne preko opskurnih portala, ne može zabraniti nikome da prisustvuje bogosluženjima niti udaljiti vernike iz same crkve.

Ovakvi zlonamerni tekstovi, međutim, nisu izolovani incident, već su deo višegodišnje kampanje iza koje po pravilu stoje takozvani građanski mediji, njihovi domaći i strani nalogodavci i finansijeri, čije krajnje namere mogu biti sve osim časnih.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti