Peskov: Ukrajina besciljno troši milijarde evra pomoći NATO-a

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Režim u Kijevu neefikasno i besciljno troši milijarde evra pomoći NATO-a, što izaziva pitanja među zapadnim poreskim obveznicima, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Očigledno je da se višemilionski resursi koje su zemlje NATO-a predale kijevskom režimu, u stvari troše neefikasno i besciljno. To takođe izaziva ozbiljna pitanja u zapadnim prestonicama i veliku nelagodu poreskih obveznika iz zapadnih prestonica”, rekao je Peskov.

- Advertisement -

On je ocenio da kontraofanziva Ukrajine ne funkcioniše.

„Kijevski režim je u veoma, veoma teškoj situaciji. Specijalna vojna operacija se nastavlja. Očigledno je da kontraofanziva ne funkcioniše onako kako je planirana u Kijevu”, rekao je portparol Kremlja.

Kazao je da nema informacija o tome koja vrsta dronova je učestvovala u napadu na poslovni centar u Moskvi, i ocenio da kijevski režim pokazuje „svoju terorističku prirodu nastavljajući pokušaje terorističkih napada”.

„Kijev pribegava terorističkim udarima na civilne ciljeve. Nastavićemo da se borimo protiv toga”, rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, Ukrajina „ne želi i ne može da želi mir, sve dok se koristi isključivo kao instrument u ratu kolektivnog Zapada sa Rusijom”.

„Da li je sada moguće postići mirno rešenje uz učešće kijevskog režima i njegove trenutne pozicije? Odgovor je takođe nedvosmislen: ne, nemoguće je. Nema preduslova za to”, rekao je portparol Kremlja.

Naveo je da će Moskva pratiti sastanak u Saudijskoj Arabiji o Ukrajini, zato što je potrebno razumeti koji su ciljevi tog događaja, i podsetio da se na tu temu razgovaralo tokom samita Rusije i zemalja Afrike, prenosi Tanjug.

„Pošto je (predsednik Južne Afrike) Ramafosa organizator ove inicijative, ruska strana je pripremila sopstveni nacrt takve izjave, koji je dostavljen južnoafričkoj delegaciji pre polaska iz Sankt Peterburga. Čim bude zajedničkog razumevanja i usaglašen tekst, južnoafrička strana će ga objaviti”, rekao je Peskov.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Ko stoji iza Banjske: „Srpski državni vrh je kriv, potvrda toga – što ćute“

Nekadašnji načelnik u Ministarstvu odbrane i član stranke "Srbija centar" Petar Bošković ocenjuje za N1, povodom prošlonedeljnih dešavanja u...

Još priča na sličnu temu