Oliver Stoun: Putin nije onakvo čudovište kakvim ga prikazuje američka propagandna mašina

Obavezno pročitajte

Američki režiser Oliver Stoun optužio je američku propagandu za iskrivljavanje utiska o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

„On (Vladimir Putin) nije onakvo čudovište kakvim ga prikazuje američka propagandna mašina i to je nesrećna tragedija“, rekao je režiser za podkast „Stej fri“ britanskog voditelja Rasela Brenda.

- Advertisement -

Stoun je napomenuo da je tokom snimanja dokumentarnog filma o Vladimiru Putinu 2017. godine, predsedniku Rusije postavljao direktna i iskrena pitanja. Međutim, prema Stounovim rečima, nije primetio kod ruskog lidera nikakvu „ratobornost“.

Režiser je posebnu pažnju obratio na činjenicu da je Putin nazivao političare iz SAD „američkim partnerima“ i da je uvek bio naklonjen konstruktivnoj saradnji.

„Rusija i Kina, koje su sada naši glavni neprijatelji, još do pre nekoliko godina bile su naši potencijalni saveznici i prijatelji, ali smo propustili tu mogućnost“, naglasio je Stoun.

Stoun je ranije snimio dokumentarni film o predsedniku Rusije na osnovu dugog razgovora sa njim. On je, zajedno sa ukrajinskim rediteljem Igorom Lopatenkom, 2016. godine producirao film o događajima u Ukrajini iz 2014. godine pod nazivom „Ukrajina u plamenu“.

Nekoliko godina kasnije, dvojica reditelja su snimila dokumentarac „Otkrivajući Ukrajinu“ u kojem je prikazan intervju sa ruskim predsednikom, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu