2 C
Belgrade
nedelja, 5 decembra, 2021

PENZIONER UVALIO VUČIĆU: Ekonomski tigre vrati mi moju penziju!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ekonomski tigre, ako je stabilizacija ekonomskog i finansijskog stanja u državi završena, želim da mi se vrati deo moje imovine koja mi je nasilno oduzimana tokom četiri godine, a na osnovu zakona o otimanju dela penzije „bogatih“ penzionera!

Sa kamatom, naravno.

- Advertisement -

Prošli su svi razumni rokovi privremenosti nakaradnog zakona, a u mojoj situaciji se nalazi oko 800.000 penzionera.

Ja ovako, a oni kako hoće!

Autor je kivni penzioner Mile Delić, odranije poznat javnosti po otvorenim pismima Aleksandru Vučiću.

- Advertisement -

Sa dužnim poštovanjem na hrabrosti podsetićemo se njegovih prethodnih reči upućenih predsedniku.

“Sada sam se pismom obratio predsedniku države Aleksandru Vučiću i uputio mu oštre reči koje odjekuju: Nikada nemoj da nas nazivaš bakama i dekama! To zvuči kao da nam se dodvoravaš a ti bar dobro znaš kako je to ružno kada ti se neko dodvorava i uvlači. Pokušaj da poštuješ naš status i nemoj da se odnosiš prema nama kao prema svojim igračkama”, poručuje ovaj beogradski penzioner.

“Mi smo ozbiljni seniori i veterani koji smo svojim radom stvorili vrednosti koje su za poštovanje: to su naše penzije koje uživa svaki pojedinac za svog života i zajednička trajna vrednost – Fond penzijskog i invalidskog osiguranja zaposlenih koji ostaje i ostajaće iza svakog zaposlenog. Taj Fond si zatekao razvijen i u solidnom stanju ali nisi učinio ništa da ga sačuvaš od napada tvojih prethodnika. Imaj u vidu da je taj Fond stariji od dužine penzijskog staža najstarijih penzionera. Izdržavao je u starosti sve koji su u njega ulagali a od tih para je i još ponešto izgrađeno. Dok je on funkcionisao svi su živeli bezbrižnu starost i trebalo ga je sačuvati i nadograditi ali ti si nastavio potpuno pogrešnim putem svojih prethodnika a nama po tom putu posipaš trnje.

Vrati Fond penzionerima i prekini tajnu rasprodaju njegove imovine.

Obraćaj nam se sa dužnim poštovanjem i oslovljavaj nas onako kako dolikuje našem statusu.

Nemoj očekivati da bilo ko zadovoljno i smireno očekuje penziju pod nakaradnim zakonskim rešenjima i nemoj se čuditi ako se poveća odliv radne snage u potrazi za boljim uslovima rada i boljim naknadama za isti ali na nekom boljem mestu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti