2.6 C
Belgrade
utorak, 30 novembra, 2021

USTAJ NARODE: Kovid propusnice od 20h!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kovid propusnice

Ministarka je objasnila da je uvođenje kovid propusnica na onim mestima gde se okupljaju mlađe osobe imala značajnog efekta na povećanje broja vakcinisanih.

- Advertisement -

– Videli smo da kovid propusnice imale značajnog efekta na učestalost vakcinacije, u skladu sa tim rešili smo da ih produžimo da one važe od 20 časova, svi ugostiteljski objekti moći će da rade 24 sata – navela je ministarka.

Od 20 sati pa na dalje važiće kovid propusnica, tačnije da bi neko bio u ugostiteljskom objektu moraće da ima propusnice, stupiće na snagu od ponedeljka, uz striktne kontrole.

Produžen jesenji raspust

- Advertisement -

Na sednici Kriznog štaba usvojen je predlog Tima za škole kojim se predviđa da osnovci i srednjoškolci ne idu u škole od ponedeljka, 8. novembra do petka, 12. novembra, sa vikendima to je ukupno devet dana, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

– Od 8. novembra do 12. trajaće produženi jesenji raspust za đake – saopštila je ministarka nakon sednice.

Podsetimo, lekari iz medicinskog dela Kriznog štaba na poslednje dve sednice insistirali su na pooštravanju mera, kako bi se zaustavilo širenje virusa. Tražili su uvođenju kovid propusnica, da se objektima uslužnih delatnosti, koji nisu od esencijalnog značaja, radno vreme skrati do 17 sati, da se smanji dozvoljen broj ljudi na jednom mestu sa 500 na pet.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti