PAROVIĆ OTKRIVA: Suština pravljenja nove političke stranke je slamanje naroda oko Kosova i litijuma

Obavezno pročitajte

„Aleksandar Vučić nastavlja da obmanjuje javnost vezano za pregovore o Kosovu guranjem fokusa ka tome da li će potpisati dokument koji predstavlja tekst pregovaračke platforme, ili neće.

To je sporedno pitanje jer su naši vodeći pravnici poput profesora Dejana Mirovića rekli da usmeno prihvatanje već znači međunarodnu validnost tog teksta prema tački 7 Bečke konvencije, a što je potvrdio i Petar Stano portparol EU“, napominje za Danas Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta , komentarišući najnovije obraćanje predsednika na TV Hepi.

- Advertisement -

Parović ističe da upravo taj model pregovora sa usmenim prihvatanjem teksta pregovaračke platforme je u ime Vučića lobirala kancelarija Tonija Blera, kako bi se na osnovu toga vodila kampanja laganja i anesteziranja srpske javnosti.

„A suština je u Aneksu o implementaciji sporazuma o kome će se pregovarati u Ohridu, a to Vučić ni jednom nije rekao da neće prihvatiti i na kraju i sprovoditi. Uočljivo je i to da je on očito napravio aranžman sa Amerikom otuda o njima ne govori, niti jednu ružnu reč dok osipa drvlje i kamenje po EU. Očito će se ubrzo pojaviti npr. Derek Šole koji će po ubrzanoj proceduri, a prema prethodnom dogovoru preseći i rešiti čitavu stvar“, ističe sagovornik Danasa.

Prema njegovim rečima zbog toga je septembra meseca prošle godine tokom boravka u Njujorku, Vučić i obećao američkim lobistima rudnike litijuma u Srbiji, kao i to da će dati EPS, Srbijagas i veće komunalne sisteme po gradovima u privatizaciju, a na šta se već nekoliko investicionih fondova iz SAD sprema.

„Suština pravljenja nove političke stranke na čijem će čelu biti Vučić, tog tzv. Narodnog pokreta za državu je upravo slamanje otpora naroda oko Kosova i oko litijuma. To su dve ključne tačke na kojima leži sudbina Vučićevog režima i u intervjuu se to videlo imajući u vidu redosled izlaganja i gotovo identičan ton i značaj koji je dao tim temama. A na tome možemo videti i vrednost Vučićevih potpisa i obećanja. Za litijum imamo odluku vlade da se stopira projekat, pa se ipak realizuje. A za Kosovo nemamo Vučićev potpis, al se ipak realizuje. Dakle treba gledati šta se radi jer ovu vlast ni data reč biti bilo šta drugo ne obavezuje“, zaključuje Parović.

BONUS VIDEO

SourceDanas

Ostavite komentar

Najnovije objave

Milioni na protestima u Francuskoj, privedeno 80 osoba, povređena 123 policajca

PARIZ – U Francuskoj su danas na protestima zbog reforme penzija povređena 123 policajca i žandarma i privedeno je više...

Još priča na sličnu temu