DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ: Vučićeva otužna repriza onoga što smo već ko zna koliko puta slušali i gledali

Obavezno pročitajte

„Onaj ko svoju politiku gradi na lažima, mora iz dana u dan, iz nastupa u nastup, da ide sve dalje i dalje“, kaže za Danas Dragomir Anđelković, politički analitičar i dodaje da se na kraju stigne do apsurda, kao što je slučaj sa Aleksandrom Vučićem.

Anđelković kaže da tako on, koji je spreman da pogazi teritorijalni integritet Srbije, sebe i u najnovijem Hapi monologu naziva patriotom, a one koji se protive njegovoj antidržavnoj politici, lažnim rodoljubima“.

- Advertisement -

“ Jer za aktuelnog predsednika Srbije laž je istina, a istina je laž. Doduše, kada se obraća drugima. Sam i te kako zna kako stvari stoje. Druge guši lažima, ali sam se u njima ne gubi. To se vidi po propagandnim floskulama koje vešto upotrebljava. Spreman je da radi svojih ličnih interesa faktički prizna Kosovo, ali građanima besramno tvrdi da to nije kapitulacija, jer formalno neće priznati našu secesionističku pokrajinu, niti će pristati da Kosovo uđe u UN. A prećutkuje da i zapadnim stratezima koji stoje iza tzv. francusko-nemačkog plana, to u ovoj fazi nije bitno“, napominje sagovornik Danasa.

Njima je, kako kaže, važno da se Vučić, u duhu onoga što su jasno definisali još 2007., prema Kosovu odnosi kao da je država, a ne da ga formalno prizna. Zato mu oni ostavljaju manevarski prostor da vara građane Srbije i tako obavi domaći zadatak za koji će biti nagrađen sa još nekoliko godina apsolutističke vladavine i potom bezbednim odlaskom sa vlasti.

„Njegovo najnovije medijsko obraćanje je u funkciji svega toga. Ono je samo otužna repriza onoga što smo već ko zna koliko puta slušali i gledali, i što će nam ponovo mnogo puta plasirati. A da bi bio ubedljiviji, tu je i najava novog podmićivanja. Vučić je pričao i o značajnom povećanju penzija i tome sličnom, jer dobro zna stari princip vladanja masama, koji glasi: hleba i igara“, zaključuje Dragomir Anđelković.

BONUS VIDEO

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović prvi put ulazi u izborni dan kao autsajder

U nedelju je drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori u kojem građani biraju između Mila Đukanovića i Jakova...

Još priča na sličnu temu