PANTELIĆ OŠTRO ODGOVORIO VIDIĆU: ‚‚Zašto sad nož u leđa? Seti se penala protiv Slovenije!“

Obavezno pročitajte

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić odgovorio je nekadašnjem saigraču Nemanji Vidiću, čije je oštro pismo upućeno rukovodstvu FSS podiglo mnogo prašine.

Ubrzo je stigao odgovor iz ‘kuće fudbala’ , a saopštenje Pantelića prenosimo u celosti.

Dragi moj Nemanja, malo je srpskih fudbalera koji su postigli ono što si ti i koji su na takav način reprezentovali našu zemlju. Malo je onih koji su imali hraborsti da kao ti preuzmu odgovornost na terenu. Nikada nisi oklevao, beskompromisno si u sve ulazio. Zvali smo te i pred ovaj ciklus da se uključiš u rad saveza, da preuzmeš odgovornost i da kao i na terenu budeš uz neku novu generaciju. Ali ovog puta nisi hteo. Odbio si svaki predlog. Rešio da suprotno tvom stavu ostaneš u senci. I čekaš.

- Advertisement -

Sada si dočekao trenutak i udario na savez koji je uz tebe bio kao igrača, ali i sada. Kažeš da vidiš mnoge probleme. Puno njih je postojalo i kada ti kao reprezentativac nisi uspevao da odeš na velika takmičenja ili kada si preuzimao odgovornost pa grešio, kada je od tebe zavisilo. Seti se penala protiv Slovenije, poraza od Estonije, penala protiv Nemačke… Nije sve bilo dobro ni tada. Ipak, tada nisi pisao saopštenja. Radio si ono što najbolje znaš. Sada si odlučio da kreneš u borbu protiv sistema. Pitanje je samo sa kojim ljudima.

Izabrao si poziciju koju nekada nisi voleo, da budeš u senci i kritikuješ, navodi Pantelić.

Branislav Ivanović, Marko Pantelić i Nemanja Vidić

Lako je to. Zaštiti trenere i igrače svojim imenom i autoritetom. Uđi u sistem pa pokaži da možeš bolje. Ko će Nemanji Vidiću išta moći da zabrani? Nije te bilo na stadionu protiv Škotske, uz igrače i struku. Nije te bilo ni pre toga da ukažeš na probleme koje vidiš. Šta bi se desilo da je penal rulet stao na našu stranu i da smo otišli na Evropsko prvenstvo? Da li bi i tada pisao saopštenja?

Ti si čovek koji može mnogo, ali koji je uvek govorio delima, a ne saopštenjima. Kažeš da su u Savezu ljudi sumnjivih biografija, pretpostavljam da mislis na moju biografiju, pa onda na biografije i ostalih funkcionera, predsednika Kokeze, potpredsednika Bjekovića, sportskog direktora Matijaševića… Zato sada koristim priliku da te još jednom pozovem da dođeš u Fudbalski savez Srbije, kao čoveka čiste i neupraljane biografije i da kreneš u poboljšavanje fudbala.

Iznesi svoj plan za rešenje problema koje si naveo, jer sve su ovo opšta mesta ili opšti problemi evropskog fudbala i da se potrudimo zajedno da sve promenimo. U suprotnom utopićeš se u grupu kritičara koji sve znaju posle neuspeha i ne preduzimaju ništa. I na kraju, ne pripada nekadašnjem kapitenu reprezentacije da na ovakav način komunicira niti da u ovako teškom trenutku zabije nož u leđa. Nismo to od tebe očekivali”, poručio je Pantelić.

Sourcesportklub

2 COMMENTS

  1. УЗ НЕИЗМЕРНО ПОШТОВАЊЕ ЗА НЕМАЊУ,као човеку посебно као фудбалеру,НЕУПОРЕДИВО СА ПАНТЕЛИЋЕМ,морам признати да је ОВОГА ПУТА МАРКО У ПРАВУ.Истина ЈЕ да много тога НИЈЕ ДОБРО У ФСС, почев од саме организације АЛИ и самих ФУДБАЛЕРА ИЗ ИНОСТРАНСТВА,избора људи у ОРГАНЕ ФСС што се МОРАЛО одсликати и на избор СЕЛЕКТОРА па,НОРМАЛНО и на резултате. Зато драги и поштовани Немања сте ВИ СВИ СТАРИЈИ,ИСКУСНИЈИ И АУТОРИТАТИВНИЈИ ДУЖНИ ДА УЧЕСТВУЈЕТЕ у решавању свих проблема.Прогутајте ту горку пилулу,ТИ ВИДИЋУ КАО И МАТИЋ И ДРУГИ,И ПОМОЗИТЕ МАРКУ И ФУДБАЛУ У СРБИЈИ.ЈЕДНОСТАВНО си нас НАВИКАО на БЕСКОМПРОМИСНУ БОРБУ ДО КРАЈА,ДО ПРОНАЛАЖЕЊА НАЈБОЉЕГ РЕШЕЊА ЗА НАШ ФУДБАЛ.ТИ ТО МОЖЕШ И МОРАШ,ЗБОГ СВИХ НАС А ПСЕБНО ЗБОГ ТВОЈЕ И НАШЕ СРБИЈЕ.

  2. Sve je relativno …odavno je rekao cuveni Anstajn ali nije normalno da trener ne zameni ni jednog igraca u prvom poluvtemmenu protiv borbenih Skota….sta to govori…ko je tu kome duzan….a onda kad se to desi kriv je Vidic…ha.ha

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu