Palestinski ambasador u Rusiji potvrdio da je Izrael pustio vodu u Gazu

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Izrael je počeo da isporučuje ograničene količine vode u pojas Gaze, rekao je palestinski ambasador u Rusiji Abdel Hafiz Nofal.

„Postoje informacije da su danas počeli da puštaju malo vode”, rekao je ambasador za agenciju TASS.

- Advertisement -

On je podsetio da je Izrael prekinuo dotok vode i struje Gazi u prvim danima sukoba.

„Čak su odbili da prihvate pomoć od Egipta, jordanskih aviona, Bahreina, UAE, Katara, Egipta. I do danas su tamo punktovi i dalje zatvoreni”, dodao je, prenosi Tanjug.

Palestinske vlasti pozvale su Hamas da oslobodi taoce, rekao je Nofal, napominjući da je palestinski predsednik Mahmud Abas već najavio obustavu neprijateljstava kako bi se obezbedila pomoć, voda i struja i obe strane oslobodile kidnapovane civile.

 

„Sada je najvažnije zaustaviti rat i dati ljudima priliku da žive normalno, osloboditi civile koji su bili taoci Hamasa i Izraela”, rekao je ambasador.

On je dodao da identitet petorice novinara ubijenih u pojasu Gaze još nije utvrđen.

„Preko 3.000 civila je ubijeno, oko 11.000 ranjeno. Još nema tačnih podataka o novinarima, ali kažemo pet. Još nije jasno iz koje su zemlje”, napomenuo je diplomata.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rusija saopštila da je uništila ili presrela 35 ukrajinskih dronova iznad Krima i Azovskog mora

Ruske vlasti saopštile su da su neutralisale 35 ukrajinskih bespilotnih letelica iznad pripojenog crnomorskog poluostrva Krim i Azovskog mora. „Pokušaj...

Još priča na sličnu temu