IZRAEL PRETI: Ako Hezbolah nastavi s prekograničnim napadima sledi smrtonosna reakcija

Obavezno pročitajte

Portparol izraelske vojske kontra-admiral Danijel Hagari, poručio je danas će se libanska pro-iranska ekstremistička grupa Hezbolah suočiti sa smrtonosnim odgovorom, ako nastavi sa prekograničnim napadima na Izrael.

 „Hezbolah koji je pod kontrolom Irana i dobija pomoć od zvaničnog Teherana, juče je izveo brojne napade kako bi pokušao da skrene naše operativne napore (daleko od Pojasa Gaze), istovremeno ugrožavajući državu Liban i njene građane“, rakao je Hagari na konferenciji za novinare, prenosi Tajms of Izrael.

- Advertisement -

On je potvrdio da je izraelska vojska pojačala svoje prisustvo na severnoj granici i agresivno odgovara na bilo koju neprijateljsku aktivnost.

   „Ako se Hezbolah usudi da nas testira, reakcija će biti smrtonosna. Sjedinjene Američke Države nam daju punu podršku“, izjavio je Hagari.

    Kazao je da je cilj evakuacije stanovništva iz izraelskih pograničnih naselja, udaljenih do dva kilometra od Libana, „sprečavanje nanošenja štete civilima“.

 Nacionalna uprava izraelskog ministarstva za vanredne situacije (NEMA) saopštila je danas da će stanovnici 28 pograničnih naselja biti smešteni u pansione koje finansira država, ali tek nakon što taj plan odobri ministar odbrane Joav Galan, preneo je ranije danas jerusalimski dnevnik.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

PJONGJANG: Svako mešanje u naše operacije sa izviđačkim satelitima je objava rata

PJONGJANG – Severna Koreja je danas saopštila da će svako mešanje u svoje operacije sa izviđačkim satelitima smatrati objavom rata...

Još priča na sličnu temu