-1.7 C
Belgrade
ponedeljak, 17 januara, 2022

PAKET MERA VLADE SRBIJE: Odlučeno, svakom građaninu po 100 evra

NAJČITANIJE

- Advertisement -

* Država će na sebe preuzeti poreze i doprinose, a poslodavci će zaposlenima isplatiti neto zarade, malim i mikro preduzećima biće isplaćena direktna pomoć u vrednosti od 3 minimalca po zaposlenom.

* U javnom sektoru neće biti ni otpuštanja, ni smanjenja plata

- Advertisement -

* Svakom građaninu direktna uplata u vrednosti od 100 evra

* Paket vredan 5,1 milijardi evra

- Advertisement -

Država će na sebe preuzeti poreze i doprinose, a poslodavci će zaposlenima isplatiti neto zarade, malim i mikro preduzećima biće isplaćena direktna pomoć u vrednosti tri minimalca

Kompletan program mera za pomoć privredi Srbije pogođenoj posledicama epidemije korona virusa predstravljaju javnosti ministar finansija Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Kako je ministar Mali rekao na samom početku izlaganja, prva mera biće da država na sebe preuzme poreze i doprinose s tim da preduzeća svojim radnicima isplate neto zarade.

Prema ranije zvanično nepotvrđenim informacijama, očekivalo se da će program predstaviti predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je, međutim, u nedelju već izneo neke od ključnih mera programa vrednog pet milijardi evra.

Pomoć se odnosi i na preduzeća u vidu pokrivanja minimalaca za svakog zaposlenog, posebne pogodnosti za mikro i mala preduzeća, za koja će biti izdvojeno 700 miliona evra.

- Advertisement -
SourceKurir
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti