Otkriven plan Kijeva i Zapada da aktiviraju „prljavu bombu“ u Ukrajini

Obavezno pročitajte

Kijev je, na podsticaj Zapada, hteo da aktivira „prljavu bombu“ u Ukrajini kako bi potom optužio Rusiju za nuklearni terorizam, rekao je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Jurij Kokov u intervjuu za „Rosijsku gazetu“.

„Otkriveni su planovi ukrajinskih neonacista, koji su, na podsticaj svojih zapadnih konsultanata, nameravali da izvrše provokaciju na svojoj teritoriji detonacijom takozvane prljave bombe sa ciljem da naknadno optuže Rusiju za nuklearni terorizam“, rekao je Kokov.

- Advertisement -

Ruski FSB je krajem juna ove godine saopštio da je privedeno pet osoba koje su pokušale da izvezu u inostranstvo radioaktivni izotop cezijum-137, koji je planirano da se upotrebe za insceniranje upotrebe oružja za masovno uništenje u cilju diskreditacije Rusije.

Kijevski režim i njegovi zapadni pokrovitelji, nesposobni da promene situaciju na u svoju korist na bojnom polju, sve više pribegavaju otvorenom teroru, izjavio je zamenik sekretara ruskog Saveta bezbednosti.

„Mete njihovih terorističkih napada i diverzija su civili i civilni objekti. U tu svrhu aktivno se koriste raketni i artiljerijski sistemi velikog dometa, bespilotne letelice i pomorska vozila, prvenstveno zapadne proizvodnje i zabranjene u celom svetu protivpešadijske mine i kasetna municija“, rekao je Kokov.

Tokom specijalne vojne operacije oboreno je na hiljade ukrajinskih dronova koji su gađali vojne i civilne ciljeve u Rusiji.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Nova poskupljenja: „Navikavamo se na loše, više nema želja, a potrebe su svedene na minimum“

U Srbiji će ponovo poskupeti gorivo, kao i gas i struja, što će posledično pogurati cene svih proizvoda nagore. Kada...

Još priča na sličnu temu