OTKRIVAMO: Gde je sada Milan Gak, bivši glavni bezbednjak Vlade Srbije!

Obavezno pročitajte

Milan Gak, smenjeni načelnik Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, prebačen je na drugo radno mesto – i to u Specijalnu antiterorističku jedinicu (SAJ), saznaje Direktno.rs. Bivši glavni bezbednjak Vlade Srbije poslat je u istu jedinicu, kao i Ivan Ristić, nekadašnja desna ruka Nebojše Stefanovića, koji je proslavio kao pomoćnik direktora policije Vladimira Rebića i član odreda batinaša sa protesta.

Dojučerašnji načelnik JZO, Milan Gak, rukovodio je jedinicom MUP-a koja brine o bezbednosti Vlade Srbije i svih njenih ministara, ali kako je uspon u policiji doživeo pod rukovodstvom Nebojše Stefanovića, Dijane Hrkalović i Biljane Popović, tako je došao na red i da njega „počiste“. Milan Gak (bela košulja) FOTO: MUP Milan Gak (bela košulja) FOTO: MUP

Zanimljivo je da se Gak pridružuje Ivanu Ristiću, bliskom saradniku bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, i dobija isto mesto koordinatora SAJ-a. Ristićevo poslednje radno mesto bilo je šef policije u Pirotu, a pre ove smene proslavio se kao pomoćnik direktora policije Vladimira Rebića i člana odreda batinaša sa protesta. Sa ovako neočekivanim pojačanjima, SAJ dobija rukovodeći kadar s jakim biografijama.

- Advertisement -

Podsetimo, Gak je do skoro bio vozač sa čudnim fakultetom završenim pre par godina, nakon čega je ekspresno upisao master studije u Ministarstvu odbrane. I on je bio među „Dijaninim batinašima“ na julskim protestima prošle godine, kada su pojedini inspektori mlatili građane, o čemu postoje i fotografije i video snimci. Poznato je da je njegov rođak Slavko Gak, funkcioner Srpske napredne stranke i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu. 

Dodajmo da je Ristić kao nekadašnji pripadnik SAJ-a, obezbeđivao strane diplomate, a potom i Nebojšu Stefanovića dok je ovaj bio predsednik Skupštine. Negde u to vreme postao je vlasnik diplome jednog od privatnih fakulteta poznatih po brzom dobijanju potvrde o završenom visokoškolskom obrazovanju. Od člana obezbeđenja i Stefanovićevog partnera u teretani, avanzovao je u šefa kabineta ministra policije.Ivan Ristić u SAJ Foto: PrintscreenIvan Ristić u SAJ Foto: Printscreen

Posle afere sa naplaćivanjem prevoza migrantima od makedonske granice do granice sa EU, pomeren je sa te pozicije, da bi se uskoro obreo na mestu pomoćnika direktora policije.

Pad Ristića mogao je da se vidi i iz činjenice da tokom leta nije napredovao u čin generala policije kao nekolicina visokorangiranih policajaca. A ovo je definitivno postalo jasno njegovim raspoređivanjem na mesto načelnika u PU Pirot, iako se prvobitno spekulisalo da ide u Niš. Pomeranje sa mesta pomoćnika direktora policije i slanje van Beograda bio je jasan pad u meteorskoj karijeri Ivana Ristića.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu