8.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

OTKRIVAMO: Gde je sada Milan Gak, bivši glavni bezbednjak Vlade Srbije!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Milan Gak, smenjeni načelnik Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, prebačen je na drugo radno mesto – i to u Specijalnu antiterorističku jedinicu (SAJ), saznaje Direktno.rs. Bivši glavni bezbednjak Vlade Srbije poslat je u istu jedinicu, kao i Ivan Ristić, nekadašnja desna ruka Nebojše Stefanovića, koji je proslavio kao pomoćnik direktora policije Vladimira Rebića i član odreda batinaša sa protesta.

Dojučerašnji načelnik JZO, Milan Gak, rukovodio je jedinicom MUP-a koja brine o bezbednosti Vlade Srbije i svih njenih ministara, ali kako je uspon u policiji doživeo pod rukovodstvom Nebojše Stefanovića, Dijane Hrkalović i Biljane Popović, tako je došao na red i da njega „počiste“. Milan Gak (bela košulja) FOTO: MUP Milan Gak (bela košulja) FOTO: MUP

Zanimljivo je da se Gak pridružuje Ivanu Ristiću, bliskom saradniku bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, i dobija isto mesto koordinatora SAJ-a. Ristićevo poslednje radno mesto bilo je šef policije u Pirotu, a pre ove smene proslavio se kao pomoćnik direktora policije Vladimira Rebića i člana odreda batinaša sa protesta. Sa ovako neočekivanim pojačanjima, SAJ dobija rukovodeći kadar s jakim biografijama.

- Advertisement -

Podsetimo, Gak je do skoro bio vozač sa čudnim fakultetom završenim pre par godina, nakon čega je ekspresno upisao master studije u Ministarstvu odbrane. I on je bio među „Dijaninim batinašima“ na julskim protestima prošle godine, kada su pojedini inspektori mlatili građane, o čemu postoje i fotografije i video snimci. Poznato je da je njegov rođak Slavko Gak, funkcioner Srpske napredne stranke i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

Dodajmo da je Ristić kao nekadašnji pripadnik SAJ-a, obezbeđivao strane diplomate, a potom i Nebojšu Stefanovića dok je ovaj bio predsednik Skupštine. Negde u to vreme postao je vlasnik diplome jednog od privatnih fakulteta poznatih po brzom dobijanju potvrde o završenom visokoškolskom obrazovanju. Od člana obezbeđenja i Stefanovićevog partnera u teretani, avanzovao je u šefa kabineta ministra policije.Ivan Ristić u SAJ Foto: PrintscreenIvan Ristić u SAJ Foto: Printscreen

Posle afere sa naplaćivanjem prevoza migrantima od makedonske granice do granice sa EU, pomeren je sa te pozicije, da bi se uskoro obreo na mestu pomoćnika direktora policije.

- Advertisement -

Pad Ristića mogao je da se vidi i iz činjenice da tokom leta nije napredovao u čin generala policije kao nekolicina visokorangiranih policajaca. A ovo je definitivno postalo jasno njegovim raspoređivanjem na mesto načelnika u PU Pirot, iako se prvobitno spekulisalo da ide u Niš. Pomeranje sa mesta pomoćnika direktora policije i slanje van Beograda bio je jasan pad u meteorskoj karijeri Ivana Ristića.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti