OTAC POGINULOG RADNIKA DOBIO INFORMER NA SUDU: Ne smeju da objave demanti!

Obavezno pročitajte

Ne moram ništa da ti pričam, ne moraš ništa da me slušaš, samo ću ti predočiti Izveštaj Ministarstva odbrane, Ministarstva rada, inspektora rada, osam izjava svedoka i svu ostalu dokumentaciju… Pročitaj i vidi da li je ono tačno ili nije – poručuje u izjavi za Direktno.rs, Milovan Milivojević, otac stradalog Milomira Milivojevića iz Namenske industrije „Milan Blagojević“ u Lučanima, novinaru Informera, koji je objavio niz laži na račun njegove porodice i njega lično.
– U dva navrata smo Vladimir Todorić i ja tužili Informer i dobili smo oba puta presudet. Naloženo im je da objave demanti, jer su pisali laži za moju porodicu i mene, bez ijedne reči istine – kaže Milivojević.

On poziva novinara Informera da bude njegov gost, kao što su bili i mnogi drugi koji su dolazili u njegovu kuću.

informe,

– Takve bljuvotine i gluposti su napisali. Mi ionako plačemo svaki dan. To nisu novine, to je blato – konstatuje Milivojević i dodaje:

- Advertisement -

– Njima je lakše da plate kaznu nego da objave demanti. Mada, ne plaća on tih 200.000 dinara, već ovaj odavde da se ne bi demanti napisao. I može tako ne znam koliko puta i onda će na kraju morati, jer imaju neke mere – zaključuje Milovan Milivojević.

Istim povodom, kontaktirali smo i advokata Milivojevića, Vladimira Todorića, koji potvrđuje slučaj.

– Informer je objavljivao neke gadosti o njima, i to na dan ročišta poslednja dva puta. Sud je pravosnažno obavezao Informer da objave demanti na način koji je odgovarajući. Oni su prvo objavili demanti sa manjim fontom, gde se nigde ne vidi, a sad im je rečeno da to moraju da objave na isti način kao što su objavili i laži. Oni to do sad nisu uradili i to pokazuje koliko oni poštuju sud i zakon – kaže Todorić.

Advokat Todorić poručuje da će preduzeti sve mere koje zakon daje, kako bi se kaznio glavni urednik Informera lično.

Podsetimo, Milomir Milivojević (1991), podlegao je povredama na VMA 3. avgusta 2017. godine, nakon eksplozije i požara u priručnom magacinu Namenske. Njegov otac Milovan, i sam više od tri decenije radnik fabrike, javno je progovorio o svemu što se tada desilo, odnosno, o ogromnim propustima u organizaciji rada sa eksplozivnim materijalima. Takođe, pokrenuta je istraga i podignuta optužnica protiv Radoša Milovanovića, direktora Namenske i još nekoliko odgovornih lica, zbog krivičnog dela „teško delo protiv opšte sigurnosti“.

Međutim, suđenje optuženima, koje i dalje traje, prati, kako kaže Milivojević, niz opstrukcija, kako bi se zaštitio Milovanović, koji je na čelu Namenske od 1981. godine.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu