25.7 C
Belgrade
subota, 12 juna, 2021

GORŠTAK NASTAVLJA DA MUZE DRŽAVNU SISU: Novi mandat za Zagorku Dolovac, osporena kandidatura njenog protivnika!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Zagorka Dolovac nastavlja da muze državnu sisu

Ne samo što je osporena kandidatura bivšeg Okružnog tužioca u Novom Sadu Miodraga Malog, već je komisija Državnog veća tužilaca iz istog razloga odbacila prijavu i druge kandidatkinje koja je pored Zagorke Dolovac, konkurisala za poziciju republičkog javnog tužioca.

Kako je Danasu rečeno u Državnom veću tužilaca, Komisija za utvrđivanje blagovremenosti i potpunosti podnetih prijava na konkurs za izbor kandidata za republičkog javnog tužioca je u toku postupka razmatranja utvrdila da prijave koje su podneli Svetlana Tekić iz Beograda i Miodrag Mali iz Novog Sada, ne ispunjavaju uslove za kandidovanje koji su predviđeni Poslovnikom o radu Državnog veća tužilaca, s obzirom da podnosioci nisu dostavili Veću konkursnu dokumentaciju koja je propisana kao obavezna, shodno čl. 50 Poslovnika.

dolovac,
Zagorka Dolovac


– Iz navedenog razloga prijave ovih podnosilaca su odbačene kao nepotpune, o čemu su podnosioci obavešteni službenim putem uz pouku o pravnom leku u vidu mogućnosti ulaganja prigovora Državnom veću tužilaca u roku od tri dana od dana prijema odluke – navode u DVT-u.

- Advertisement -

Podsećanja radi, Danas je već preneo da je u ponedeljak Miodrag Mali, nekadašnji okružni tužilac podneo prigovor na ovu odluku komisije i o tome će morati na narednoj sednici da odlučuje veće. Tim većem predsedava aktuelna republička tužiteljka Zagorka Dolovac, koja je za sada jedini kandidat čija prijava nije osporena.

Danas u toku jučerašnjeg dana od advokatice Svetlane Tekić nije uspeo da dobije informaciju da li je i ona podnela prigovor na odbacivanje njene prijave.

Poslovnik o radu DVT-a propisuje da uz prijavu na konkurs mora da se dostavi overena kopija diplome pravnog fakulteta, kopija uverenja o pravosudnom ispitu, uverenje o državljanstvu, izveštaj iz kaznene evidencije, uverenje o zdravstvenoj sposobnosti, izjava podnosioca o tome da li mu je prestao radni odnos zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa u državnom organu, potvrda o radnom iskustvu u pravnoj struci posle položenog pravosudnog ispita, kao i ličnu i radnu biografiju.

- Advertisement -

Potpunu dokumentaciju, prema sudu komisije, do sada dostavila je samo aktuelna republička tužiteljka koja je pretenduje na treći mandat na čelu tužilaštva. Ona je pred Komisijom za vrednovanje programa organizacija i unapređenja rada tužilaštva, iznela svoj program.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti