Osude incidenta u Sarajevu, mrlju na sportski događaj ostavilo i navijanje

Obavezno pročitajte

Nakon jučerašnjeg napada na grupu roditelja iz Srbije u Sarajevu uhapšeno je ukupno 10 osoba. Otac koji je tom prilikom izboden dobrog je zdravstvenog stanja. Podsetimo, huligani su u holu hotela prvo bacili suzavac, a onda ispred hotela gađali roditelje bakljama. Osude napada stižu i iz Bosne i Hercegovine i iz Srbije. Incidenata je bilo i na samom turniru gde su deca iz Splita pevala pesmu „Ubij, ubij Srbina“.

Dečiju igru i aplauze na turniru prekinule su nemile scene.

- Advertisement -

„Desetak, petnaestak momaka sa fantomkama, isprskali su roditelje biber sprejom, suzavcem i izboli su nožem momka jednog sa Zvezdare. Priredili su nam pakao“, kaže roditelj Anton Miladinović.

„Rekli su ‘samo smo vas Srbe čekali’. Šta god to značilo, ružno je za ovakav grad i državu da se desi, da 15 ljudi može da upropasti ovakvu manifestaciju. Deca su bitna“, naglašava jedan od roditelja Ljubomir Vukadinović.

Povređenom je ukazana lekarska pomoć i dobrog je zdravstvenog stanja. Uhapšene su četiri osobe.

„Policija je preduzela odmah sve potrebne operativne radnje ovde na mestu događaja, izvršila uviđajne radnje, kvalifikovali smo ovo kao nasilničko ponašanje. Kontaktirali nadležno kantonalno Tužilaštvo. Mi smo, što se tiče ovog lokaliteta i svih lokaliteta gde se održava ovaj turnir pojačali policijske snage“, uverava Admir Katica iz MUP-a Kantona Sarajeva.

Mrlju na sportski događaj ostavilo je i navijanje, uz pogrdne povike, igrača iz Splita: „Ubij, ubij, ubij Srbina“

„Mi ovo ne dopuštamo, tako da ta ekipa više nikada neće učestvovati u Sarajevu na našem turniru“, kaže organizator Almir Prguda.

Nakon incidenta koji se dogodio, turnir je nastavljen uz aplauze i sportsko navijanje, onako kako bi i trebalo da izgleda jedan sportski događaj.

Uprkos nemilim scenama, i beogradska ekipa nastavila je turnir.

“Do tog incidenta, sve je bilo perfektno. Desilo se to što se desilo. Odlučili smo zbog dece da nastavimo turnir, posle turnira se vraćamo za Beograd“, navodi Ivan Stojmirović, sekretar FK Zvezdara Beograd.

A pre odlaska posetili su ih nadležni iz Kantona Sarajevo.

„Obišli čoveka koji je povređen, pružena mu je medicinska njega. Stigao sam ovde sa predstavnicima kluba, došao, obratio se deci, njihovim trenerima, uputio jedno iskreno, ljudsko izvinjenje“, izjavio je ministar kulture i sporta KS Samir Avdić.

Oštre osude nemilih scena i iz gradske uprave Sarajeva.

„Ovo je veliko razočaranje za Sarajevo, za sve Sarajke i Sarajlije. Ja kao gradonačelnica u ime svih naših građana oštro osuđujem ovo što se desilo našim prijateljima iz Beograda i našim gostima. Oni nemaju gorčinu, oni su tužni zbog svega što se dogodilo„, rekla je Benjamina Karić, gradonačelnica sarajeva.

Osude pristižu iz cele Bosne i Hercegovine. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je nadležne da što pre pronađu i kazne počinioce. Rekavši da do ovakvih incidenata ne bi trebalo dolaziti, naročito kada je reč o dečijim, sportskim manifestacijama.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

PJONGJANG: Svako mešanje u naše operacije sa izviđačkim satelitima je objava rata

PJONGJANG – Severna Koreja je danas saopštila da će svako mešanje u svoje operacije sa izviđačkim satelitima smatrati objavom rata...

Još priča na sličnu temu