10.4 C
Belgrade
sreda, 27 oktobra, 2021

OSTAVKA NIJE OPCIJA Kurc: Austrija je bitnija od mene; Vučić: Hahaha…

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Bez obzira šta ko mislio o Sebastijanu Kurcu, kojeg Aleksandar Vučić predstavlja kao svog bliskog prijatelja, njegova današnja ostavka svedoči o visokom stepenu političke kulture i građanske svesti u Austriji. S druge strane, dok se ime Aleksandra Vučića provlači kroz najteže moguće afere, povezane sa organizovanim kriminalom, on ni ne pomišlja na ostavku, već ubeđuje javnost kako je sve to zavera protiv Srbije.

Kao bomba odjeknula je vest da je mlađani austrijski kancelar podneo ostavku, nakon tvrdnji da je državni novac Ministarstva finansija upotrebio u koruptivnom poslu, kako bi se u tabloidnim novinama osiguralo pozitivno izveštavanje o stranci koju vodi.

– Moja domovina je bitnija od mene. Sada su potrebni stabilni uslovi. Zato bih želeo da napravim prostor kako bih rešio zastoj. Biću šef poslaničkog kluba OVP (Narodne partije Austrije) u parlamentu – rekao je Sebastijan Kurc u obraćanju naciji uživo.

- Advertisement -

Samo nekoliko sati pre Kurca, oglasio se i predsednik Austrije, Aleksandar Van der Belen.

– Posredi su ozbiljne optužbe. Rezultat je slika koja nije dobra za demokratiju – rekao je on.

Sebastijan Kurc je pod istragom zbog sumnje na korupciju, saopštili su tužioci 6. oktobra, nakon pretresa nekoliko ministarstava i kancelarija vladajuće Narodne partije Austrije (OVP) na čijem je on čelu.

- Advertisement -

E, sad, možete li zamisliti situaciju u kojoj Aleksandar Vučić izađe pred javnost i kaže da podnosi ostavku usled mnogobrojnih afera u koje je upleten, jer mu je Srbija bitnija od njega samog? Smešno, zar ne?

Jovanjica, Krušik, Velja Nevolja, Savamala, plagijati, kupovina diploma, helikopter, naplatna rampa, Vladimir Cvijan, Beograd na vodi, PKB, ofšor firme, podvođenje maloletnica, Pandorini papiri… afere u Srbiji su se ređale jedna za drugom, ali Vučić se postojano držao svoje fotelje ne osetivši ni trunku odgovornosti, a kamoli pomislivši da čak i ponudi ostavku.

Štaviše, za svaku aferu pojedinačno tvrdio je da je proizvod zavere protiv Srbije i njega lično, te da su afere isfabrikovane s ciljem da se Srbija skrene sa svetlog puta budućnosti kojim je on vodi.

Zato je ovim potezom Kurca Vučić izgubio saveznika u učvršćivanju svoje diktature u Srbiji, ali zato je Austrija dobila vrednu lekciju demokratije i političke odgovornosti. Zašto bi, uostalom, Austriju i brinulo stanje demokratije u Srbiji, kada smo samo mi odgovorni za nju?!

Vučić ili Kurc, odlučite sami!

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti