Orban: Mađarske kompanije žele da prošire rad u Rusiji

Obavezno pročitajte

BUDIMPEŠTA – Mađarske kompanije planiraju da prošire aktivnosti u Rusiji uprkos sankcijama i političkim poteškoćama, rekao je mađarski premijer Viktor Orban na sastanku sa predsednikom ruskog regiona Tatarstan Rustamom Minihanovim u Budimpešti.

„Na sastanku je konstatovano da smo, na osnovu do sada postignutih rezultata, spremni da nastavimo saradnju u oblastima kao što je poljoprivreda. Uprkos sankcijama i političkim poteškoćama, mađarske kompanije predstavljene u Rusiji traže mogućnosti za proširenje svojih aktivnosti”, rekao je Bertalan Havasi, portparol mađarskog premijera, prenosi MTI, javlja Tanjug.

- Advertisement -

Predsednik Tatarstana došao je u Budimpeštu na poziv Orbana povodom mađarskog nacionalnog praznika Dan Svetog Stefana, koji se obeležava ovog vikenda.

Mađarska ima dugogodišnje bliske poslovne odnose sa Tatarstanom, a najveća mađarska naftna i gasna kompanija MOL je uključena u zajedničke projekte.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

SINIŠA MALI: Sa proizvodima „Bolja cena” i jednoj kupovini uštedeo sam više od 1.000 dinara

Ministar finansija Siniša Mali obišao je jutros jedan market i kupovinom proizvoda sa oznakom „Bolja cena”, kako je istakao,...

Još priča na sličnu temu