IVICA DAČIĆ: Iduće nedelje dodatni pritisci da Srbija uvede sankcije Rusiji

Obavezno pročitajte

Ministar inostranih poslova Ivica Dačić rekao je da će sledeća nedelja biti izuzetno teška za Srbiju jer će uslediti dodatni pritisci na našu zemlju da uvede sankcije Rusiji.

On je gostujući na televiziji Pink kazao da nije samo usklađenost sa spoljnom politikom EU problem u odnosima Srbije sa ovom organizacijom, „već da postoji još nešto“.

- Advertisement -

„Albanija se hvali da je sto odsto usklađena sa EU i čudi se zašto ne otvaraju pregovore. Neke zemlje u okruženju samo primaju zahteve i odmah ih sprovode u delo. To pokazuje da nije samo usklađenost sa spoljnom politikom EU naš problem u odnosima sa njima“, rekao je Dačić.

O dodatnim pritiscima na zemlju govorili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić u petak na RTS-u a juče ministar odbrane i lider Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

Mediji navode da će Vučić sutra, 21. avgusta i u utorak, 22. avgusta boraviti u Atini na neformalnom sastanku lidera zemalja regiona, kome će prisustvati i visoki predstavnici Evropske unije.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

SINIŠA MALI: Sa proizvodima „Bolja cena” i jednoj kupovini uštedeo sam više od 1.000 dinara

Ministar finansija Siniša Mali obišao je jutros jedan market i kupovinom proizvoda sa oznakom „Bolja cena”, kako je istakao,...

Još priča na sličnu temu