Opozicija traži od REM-a da oduzme frekvenciju Radio Pinku!

Obavezno pročitajte

Srpska opozicija traži hitno zakazivanje sednice saveta REM na kojoj bi bila doneta odluka o oduzimanju frekvencije, odnosno dozvole za rad Radio Pinku, u skladu sa članom 32. Zakona o elektronskim medijima, zato što tri večeri zaredom u 20.30 sati emituje sedmominutne psovke i uvrede sa konkretnim imenom, saopšeno je iz Saveza za Srbiju (SzS).

SzS navodi da „Radio Pink, zloupotrebljavajući dozvolu za rad to radi po nalogu Aleksandra Vučića, time učestvuje u organizovanoj grupi huligana koja tokom policijskog časa nasilno upada u pojedine stambene zgrade i nezakonito na krovove zgrada, postavljajući ozvučenja sa kojih se emituju psovke i uvrede“, koje potom objavljuje taj radio.

- Advertisement -


„Na taj način Radio Pink, po već oprobanom modelu televizije Pink u slučaju crtanja mete Oliveru Ivanoviću, učestvuje u nasilju koristeći nacionalni resurs – frekvenciju države Srbije. Stavljajući po strani krivičnu odgovornost rukovodilaca u kompaniji Pink, REM je dužan da hitno oduzme dozvolu za rad i frekvenciju Radio Pinku, što je pre toga više puta propustio za TV Pink“, saopšteno je iz SzS.

U saopštenju se navodi da su „stanari tih zgrada izloženi pretnjama i teroru režimskih huligana koji imaju zaštitu policije koja ne reaguje na prijave građana i samo je pitanje trenutka kada ce doći do fizičkih sukoba“.

„Aleksandar Vučić i njegov režim su u panici i histeriji jer stotine hiljada građana, mirno i dostojanstveno, poštujući policijski čas, koji na teritoriji Evrope postoji samo u Srbiji, svako veče pravljenjem buke sa svojih prozora učestvujuju u građanskoj akciji „Digni glas: Bukom protiv diktature“ o kojoj izveštavaju najpoznatiji svetski mediji koji odaju poštovanje za nenasilan i miran otpor nedemokratskoj vlasti“, navodi SzS u saopštenju.

Zajedno za Srbiju podržava zahtev

Zajedno za Srbiju saopštio je da u potpunosti podržava zahtev opozicije u Srbiji da Regulatorno telo za elektronske medije preduzme najstrože mere prema Radio Pinku zbog širenja mržnje i kršenja temeljnih pravila civilizovanog ponašanja u javnom prostoru.

Kako se navodi u saopštenju ZZS, „huligansko ponašanje i kršenje propisa kojima je utvrđena zabrana kretanja pristalica Srpske napredne stranke pokazuju paniku i nesposobnost režima.

„Predsednica Vlada Ana Brnabić i ministar unutašnjih poslova Nebojša Stefanović su nesposobni da održe javni red i mir i direktno su odgovorni za ugrožavanje javnog zdravlja u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

SourceBeta

Ostavite komentar

Najnovije objave

Telekom „izrazito nelikvidan“: Ogromni dugovi za struju, milioni za kamate i rasprodaja strateške imovine

Konsultant Bogdan Petrović i profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Dejan Šoškić istakli su u emisiji N1 direktno da...

Još priča na sličnu temu