15 C
Belgrade
ponedeljak, 17 maja, 2021

SNS huligani napali novinara lokalnog radija tokom bakljade u Kikindi (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Novinar kikindskog Radija „DIR“ Darko Varađanin napadnut je dok je snimao grupu građana koja je u tom gradu sa ozvučenja puštala poruke protiv opozicije, saopštilo je Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ).

U četvrtak uveče oko 20.30 Varađaninu je nepoznata osoba udarcem iz ruku izbila telefon dok je sa svojim kolegom snimao okupljanje, iako je imao dozvolu za snimanje, dodaje se u saopštenju.

- Advertisement -

Na snimku koji je Radio „DIR“ dostavio UZUZ-u se vidi da na upozorenje novinara napadač odgovora psovkom, a udruženju građana je dostavljena i službena beleška koju je policija sastavila povodom tog slučaja.

„Očigledno je da organizovane bakljade u vreme političkog časa predstavljaju kršenje zabrane okupljanja, da postoji očigledna zloupotreba javnih resursa, ali se vrši i neovlašćeno korišćenje privatne imovine organizovanim bakljadama na privatnim zgradama čime se narušava javni red i mir, ali i izaziva opšta opasnost“, dodaje se u saopštenju.

UZUZ ocenjuje da postoji nedozvoljeni uticaj na policiju i tužilaštvo, koji „ne reaguju na kršenje zakona“.

- Advertisement -

„Monopol državne sile koji u svakoj pravnoj državi poseduju isključivo javno ovlašćeni organi, narušen je postojanjem navijačkih i stranačkih grupa koje su izuzete iz zakona. Posebno zabrinjava nemogućnost državnih organa da zaštite građane i njihova prava, kao i učestali napadi na novinare“, saopštio je UZUZ.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti