BOG POSTOJI: Opisao trenutak posle smrti i „biće čiste ljubavi“

Obavezno pročitajte

Čovek koji je iskusio kliničku smrt, a zatim se vratio u život, opisao je kako je prvo osetio bes i bol pre nego što ga je „biće čiste ljubavi“ prihvatilo u zagrobnom životu.

Mnogi ljudi tvrde da su imali susret sa zagrobnim životom, ali malo je onih koji su živopisno i jasno zapamptili svaki detalj kao što je to u Vilijamovom slučaju.

Srce mu je stalo posle srčanog udara. Iako su ga na kraju spasili, Vilijam veruje da je privremeno zakoračio na „drugu stranu“ i seća se procesa umiranja.

- Advertisement -

Kaže da je prošao kroz niz emocija i tvrdi da je čak imao i vremena da razmišlja o Elvisu, dok je umirao.

Na kraju nadrealnog iskustva, rekao je da je prihvatio smrt i dok je to činio, prihvatilo ga je „biće čiste ljubavi“.

Vilijam je prepričao svoje iskustvo fondaciji za istraživanje života posle smrti.

– Osetio sam kako mi srce sve sporije kuca kad sam čuo kako me deca zovu. Tada je nastao mrak. Osećao sam kako se moje biće ili „svest“ uvlači u mračnu prazninu. Moja prva misao i osećaj bila je radoznalost.

– Pitao sam se da li je Elvis osećao ovo dok je umirao. Onda sam postao besan i pomislio sam da je smrt bedan izgovor za „biće“ koje nema hrabrosti da se suoči sa mnom licem u lice.

– Morala je da mi se prišunja iza leđa i da mi kaže da ću umreti, bez ikakve napomene. Tada sam shvatio da umirem. Kada sam to prihvatio, osetio sam prisustvo nečega šti mi je govorilo da umirem i da će to biti u redu.

– Nisam osetio bol u ovoj praznini. Osetio sam osećaj opuštenosti i smirenosti, bilo je prijatno na čudan način. Još sam mogao da razmišljam i bio sam svestan da sam negde i da nisam sam.

– Osetio sam prisustvo bića čiste ljubavi i prihvatanja. Ovaj osećaj bezuslovne ljubavi je neodoljiv. Ovo prisustvo mi se činilo poznatim, kao da sam oduvek poznavao to biće i znao šta je to. Mislio sam i ono me je čulo: „Ne bi trebalo da umrem pred decom, ne želim da im to uradim“. Onda sam se vratio.

Neurolog Kristofer Koč smatra da su vizije poput Vilijamove relativno normalne i da su obično znaci da mozgu ponestaje kiseonika ili da se sam skenira u potrazi za tehnikama preživljavanja.

– Prihvatam stvarnost ovih intenzivno proživljenih iskustava – napisao je doktor Koč u članku za „Scientific American“.

Ostavite komentar

Najnovije objave

SAŠA RADULOVIĆ: Đilasova koalicija nas napada danima (VIDEO)

Marinika Tepić, šesta na listi Srbija protiv nasilja, gostovala je zajedno sa Sašom Radulovićem iz koalicije Dobro jutro Srbijo u Utisku...

Još priča na sličnu temu