BRATE NE ZNAŠ TI ŠTA JE ONA MENI NAPRAVILA: Vučić tukao bivšu ženu Kesniju?

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je pre par dana Sigurnu kuću gde je izjavio da “da oseća prezir prema osobama koje čine nasilje u porodici, da za njih može da koristi samo reč ‘bitange i siledžije’ i poručio da niko od države nije jači, a to važi i za nasilnike.” Međutim, bivši saradnici premijera optužuju ga da je tukao bivšu ženu Kseniju.

Predsednik Srbije rekao je prilikom nedavne posete Sigurnoj kući da oseća prezir prema osobama koje čine nasilje u porodici, da za njih može da koristi samo reč “bitange i siledžije” i poručio da niko od države nije jači, a to važi i za nasilnike.

– Država će umeti da nasilnike nauči pameti. Te koji misle da su mnogo jaki zato što tuku žene i decu naučićemo da su u odnosu na državu i zakon mnogo slabi, kazao je Vučić 6. januara u razgovoru sa štićenicama jedne sigurne kuće u Beogradu.

- Advertisement -

Ta izjava bila bi na mestu da Vučić u svojoj prošlosti nema nasilničkih ispada prema ženama, tačnije prema bivšoj ženi Kseniji, kako tvrde njegovi bivši saradnici.

Naime, jedan od Vučićevih bivši saradnika, novinar Predrag Popović, koji je danas česta meta Vučićevih napada, posvedočio je da je bivši radikal i sadašnji premijer Srbije ranije tukao svoju ženu Kseniju.

Popović, koji je na poziv Aleksandra postao urednik “Pravde”, opisao je na svom blogu kako je izgledala jedna nasilnička epizoda. Inače, jedan od suvlasnika “Pravde” bio je Vučićev venčani kum Nikola Petrović, sadašnji direktor “Elektromreža Srbija”.

– Nekoliko puta sam bio svedok njegovih agresivnih ispada prema Kseniji. “Vučiću, nemoj tako da se ponašaš. Nemoj makar preda mnom. Ako ona hoće da to trpi, neka trpi, ja neću”, rekao sam mu i prekinuo takvu scenu i krenuo iz njihovog stana. “Brate, ne znaš ti šta mi je ona napravila”, rekao mi je, prateći me kroz hodnik, napisao se Popović na svom blogu 2014. godine.

Kako se navodi, Milomir Marić, voditelj emisije “Ćirilica” na TV “Hapi”, odgovorno je tvrdio da je Vučić na leto 2009. godine krvnički pretukao Kseniju. Ona je tim povodom navodno uspešno operisana u Parizu.

Popović navodi da je Marić tokom jednog intervjua sa Vučićem montirao snimak na kom Vučić više puta izgovara pitanje “ko je ubio ženu”.

Naime, reč je o snimku iz emisije “Upitnik”. Vučićev sagovornik rekao je da je jedan poslanik Srpske radikalne stranke ubio ženu, odnosno, izvršio pokušaj ubistva, ali nije imenovao tog narodnog poslanika. On je na to burno reagovao i više puta ljutito pitao “ko je ubio ženu”.

Snimak gostovanja u “Upitniku” objavljen 2007. godine, dok se tvrdi da je Vučić navodno tukao Kseniju 2009. godine. Dakle, incident između Vučića i njegove žene i incident o kom je govorio njegov sagovornik u emisiji nisu povezani.

Ksenija Vučić 2009. godine dala je intervju listu “Alo” u kom je opisala kako je preživela operaciju srca u Parizu.

– Srce i mozak su mi radili na aparatima. Ceo zahvat je trajao punih 10 sati. Samo im je sat i po vremena trebalo da me “zatvore”. Stavljeno mi je novo, živo tkivo umesto obolelog, pa se Aleksandar sada šali da sam mlađa od cele familije! U stvari, ni on nije želeo da bude pesimista, trudio se da u svemu nađe svetlu tačku, ispričala je Ksenija Vučić 2009. godine listu “Alo”.

Da je Ksenija u domu radikala bila na kratkom povocu, svedoči i njegova izjava iz 2008. godine.

– Nikada me ne pita gde idem i kada se vraćam. A ona ne ide nigde bez svoje dece i bez muža. S drugaricama u kafić izlazi kada ocenim da je u pitanju neki prikladan datum, rekao je Vučić 2008. godine magazinu “Vreme” koji danas označava kao glasilo Miroslava Miškovića.

Ksenija zbunila je javnost kada je krajem 2013. godine na svom Tviter nalogu objavila nekoliko nepovezanih i nedefinisanih poruka. Jedna od tih poruka bila je: “Ne diraj me”.

Spekulisalo se da su poruke bile upućene Aleksandru, pošto su objavljene nedugo posle njihovog tajnog razvoda.

Inače, izuzetno je licemerno da Aleksandar Vučić govori o borbi protiv nasilja dok ga bivši saradnici optužuju za nasilje nad ženama, a njegovi stranački batinaši tuku političke protivnike na lokalnim izborima, o čemu je čak pisala i Evropska komisija u izveštaju o napretku Srbije.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dačić: Milošević je simbol buđenja srpskog naroda, socijalisti su patriote

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je SPS patriotska stranka, a nekadašnji predsednik države Slobodan Milošević...

Još priča na sličnu temu