„PRONAŠLI SMO DOKAZE!“ Oglasio se Putin! Rusija zna koje izveo sabotažu gasovoda!

Obavezno pročitajte

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je prilikom snimanja akvatorijuma u blizini mesta eksplozija na gasovodu Severni tok, u danskoj ekskluzivnoj ekonomskoj zoni pronađen predmet sličan anteni eksplozivne naprave, a da Danska još nije odgovorila na zahtev Moskve za sprovođenje istrage.

- Advertisement -

Kako je Putin rekao u intervjuu za kanal Rosija 1, stručnjaci veruju da bi to mogla da bude antena za prijem signala za aktiviranje eksplozivne naprave koja se može ugraditi u sistem gasovoda.

Ruski predsednika je objasnio da je istragu sproveo Gasprom nakon što je dobio dozvolu danskih vlasti, a da je objekat pronađen oko 30 kilometara od mesta eksplozije.

Sada bi, prema rečima Putina, Rusija želela da dobije dozvolu od danskih vlasti da „samostalno ili zajedno sa njima“ sprovedu neophodna ispitivanja, kako bi eksplozivna naprava, ako je na gasovodu, mogla da bude deaktivirana.

„Ali kao odgovor na naš zahtev danskim vlastima, dobili smo odgovor da i oni sami razmišljaju o tome, a kada budu smatrali da je to moguće, daće nam odgovor“, kazao je Putin.

Prema njegovim rečima, moglo je biti postavljeno nekoliko eksplozivnih naprava za izvođenje terorističkog napada na Severne tokove – neke su eksplodirale, neke nisu.

„Očigledno je podmetnuto nekoliko eksplozivnih naprava – nešto je eksplodiralo, ali nešto nije. Nije jasno iz kojih razloga“, rekao je on.
Putin je izrazio uverenje da su eksplozije na Severnom toku „teroristički akt na državnom nivou“, za koji „amateri“ nisu sposobni, jer nemaju potrebne tehnologije.

SourceTanjug

Ostavite komentar

Najnovije objave

SPREMA SE NAPAD NA JAKOVA MILATOVIĆA!

Kako nezvanično saznajemo iz krugova jedne od bezbednosnih službi iz regiona, Jakov Milatović je ozbiljno bezbednosno ugrožen i ne...

Još priča na sličnu temu