„ODGOVORI ŠTA SAM TE PITAO“: Varnice između Miljkovića i Lalića

Obavezno pročitajte

Ispitivanjem okrivljenog saradnika Srđana Lalića u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, nastavljeno je suđenje Belivukovom klanu za sedam teških ubistava i druga krivična dela.

Većina advokata okrivljenih ni ovog petka nije imala pitanja za okrivljenog saradnika Srđana Lalića.

- Advertisement -

Pitanje je postavljao samo advokat Boško Milić, branilac okrivljenog Aleksandra Vučeljića. Njega je interesovalo da li je Lalić sređivao restoran, odnosno „bunker“ na stadionu Partizana, koliko je vremena tamo provodio, kakvi su sve događaji tamo održavani. Takođe pitao je Lalića šta je radio određenog datuma kod javnog beležnika.

Iz prve je Lalić izbegao da odgovori i rekao:

– To mi nije neki upečatljiv događaj da bih ga pamtio dve, tri godine.

Kada ga je advokat podsetio da se radilo o overavanju poklona Roleks sata, Lalić je kazao:

– Vi želite da pominjem neka imena koja nemaju veze sa kriminalom, a ne želim da se njihova imena provlače po novinama. Poštovani gospodine, kada odem kod javnog beležnika, to mi nije upečatljiv događaj, ali kada udaram nekome motkama po cevanicama, to jeste.

Sutkinja ga je opomenula: „Laliću, takva retorika nije dozvoljena“.

Pošto više nije bilo pitanja odbrane, na red su došli okrivljeni da postavljaju pitanja. Veljko Beliluk je tražio da mu se dopusti da pitanja postavlja poslednji, jer je to, kako je rekao, njihova taktika na koju imaju pravo. Spreman za ispitivanje u sudnicu je ušao drugooptuženi Marko Miljković i odmah na početku rekao da će ga on, s obzirom na to da je Lalić imao višesatno izlaganje, višesatno ispitivati.

Marko Miljković i Veljko Belivuk FOTO: PrintscreenMarko Miljković i Veljko Belivuk FOTO: Printscreen

Ispitivanje Miljkovića je sve vreme izgledalo kao polemika sa Lalićem, prepiranje i nadmudrivanje njih dvojice. Postavljao je Miljković i pitanja na koja je Lalić već odgovorio. Kada mu je Lalić rekao da se o tome već izjasnio, Miljković je povišenim tonom rekao „Nisam te pitao da li si se izjasnio nego mi odgovoriš šta sam te pitao“.

Sa obraćanja na „ti“, brzo su prešli na persiranje jedan drugom, da bi se u žaru ispitavanja obraćali i povišenim tonom. Sutkinja je u jednom trenutku opemenula i Lalića i Miljkovića.

Miljkoviću je rekla: „Malo vam je nastup… znate kakav vam je nastup, malo zastrašujući“.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova: Pritvorenima u današnjem incidentu zadržavanje od 48 sati

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest lica koja su učestvovala u...

Još priča na sličnu temu