16 C
Belgrade
ponedeljak, 26 oktobra, 2020

OBRADOVIĆ OTKRIO ZAŠTO JE USTAV PREKRŠEN: Rivalstvo u SNSu?

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

EKSKLUZIVA: Ovo je novi sastav Vlade Republike Srbije

Iz dobro obaveštenih izvora iz Nemanjine ulice, ovako će izgledati novi sastav Vlade Srbije:Ana Brnabić, premijer i...

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je uvođenjem vanrednog stanja u Srbiji prekršen Ustav Srbije da bi se sprečio konkurent iz Srpske napredne stranke (SNS) „da dođe u prvi plan“ u borbi protiv korona virusa i da bi sva vlast i medijska pažnja bila dodeljena samo jednom čoveku.

Obradović: Ustav je prekršen !

„Ustav je prekršen samo da na čelu borbe protiv nove zarazne bolesti ne bi bio (ministar unutrašnjih poslova) Nebojša Stefanović iz konkurentskog klana u SNS. To je bio jedini formalno-pravni, iako protivustavni način da se o svemu pita i na medijima pojavljuje isključivo (predsednik Srbije i SNS) Aleksandar Vučić“, rekao je Obradović u saopštenju za medije.

OBRADOVIĆ OTKRIO ZAŠTO JE USTAV PREKRŠEN: Rivalstvo u SNSu? 1
- Advertisement -

On je ocenio da je umesto proglašenja vanrednog stanja koje se, prema njegovom mišljenju, uvodi samo kada postoji javna opasnost po opstanak države i naroda, trebalo proglasiti vanrednu situaciju propisanu Zakonom o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.

Sukob na relaciji Vučić – Stefanović

„Vanrednu situaciju proglašava i ukida Vlada Srbije, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, što nema nikakve veze sa predsednikom države. Možda se u tome krije i objašnjenje zašto ovo nije urađeno“, rekao je Obradović.

Alt="Obradović"

On je dodao da je prema pomenutom zakonu (član 42, stav 1) komandant Republičkog štaba za vanredne situacije ministar unutrašnjih poslova, a ne predsednik Republike.

- Advertisement -

„U tom slučaju ne bi bilo pravnog osnova da se predsednik države, koga ministar odbrane i pojedini generali Vojske Srbije pogrešno i nezakonito oslvljavaju sa ‘vrhovni komandant’ pojavljuje u bilo kakvoj aktivnosti u vezi sa ovom vanrednom situacijom“, rekao je Obradović.

On je dodao da bi Republički štab za vanredne situacije upravljao vanrednom situacijom, dok bi se ograničenja prava i sloboda koja su neophodna u novonastalim okolnostima mogla sprovoditi primenom Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji se bavi upravo ovom materijom.

Obradović ističe da u tom slučaju Vučić ne bi imao nikakvu suštinsku, a posebno ne medijsku ulogu u borbi protiv nove zarazne bolesti, dok bi se na mestu komandanta Republičkog štaba za vanredne situacije našao ministar unutrašnjih poslova Stefanović.

„Da se to ne bi dogodilo morao je biti prekršen Ustav Srbije, Narodna skupština ukinuta i protivustavno uvedeno vanredno stanje da bi se Vučiću otvorio prostor za samoreklamiranje, svakodnevnu ličnu promociju i predizbornu kampanju do besvesti, kao i da mesto ‘šefa’ ne bi preuzeo Nebojša Stefanović, koji pripada drugom glavnom kriminalnom klanu u SNS“, rekao je Obradović.

- Advertisement -

Ko je gori od vlasti i opozicije čitajte OVDE

- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

PLANETA GORI, A MEDIJI ĆUTE: Ratovi na ulicama zbog „korona okova“ (VIDEO)

Uvođenje novih oštrijih mera u borbi protiv širenja virusa korona širom Evrope pokrenulo je talas nasilnih protesta. Tokom vikenda došlo je...

KORONA NACISTI: 2. talas, Biološko oružje, maskirani svet i novi fašizam, MASKE ZA BUDUĆI RAT!

ŠTA SE ZBIVA ZAISTA?Šta se zbiva kod nas i u svetu u doba „resetovanja“ putem trovanja koronom?Slobodan Erić,...

USTAJ NARODE: Vučić uvodi polijski ČAS! Povećati broj zaraženih!

Vučić i njegove namereBeograd -- Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio da o uvođenju "najoštrijih" mera treba razmišljati ukoliko...

DA SE SVI USREĆIMO: Vučić će prvi da primim vakcinu protiv kovid-19!

Vučić o primanju kovid-19 vakcinePredsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić obraća se nakon sednice Predsedništva SNS-a,...

GENERAL NIJE MOGAO VIŠE DA ĆUTI: Legija mi je spasio život, otkrio zašto je ubijen Đinđić 2003. GODINE!

General Radosavljević i ispovestGeneral Goran Radosavljević Guri živi je svedok i aktivni učesnik novije srpske istorije. U...