NOVI OTKAZI NA JUGU SRBIJE: Radnici ostaju na ulici, vlast ne mari za njih!

Obavezno pročitajte

Tačno 71 radnik ostaće bez posla u vlasotinačkom „Elradu“, obavestilo je rukovodstvo ove slovenačke kompanije zaposlene preko oglasne table. Reč je isključivo o radnicima koji su bili zaposleni za stalno.

U samom obaveštenju se ne navodi tačan datum otpuštanja, ali su precizirane pozicije koje su „višak“ i da će ta radna mesta biti ukinuta.

- Advertisement -

– Pretpostavljamo, već od ponedeljka. Ono što nam je nezvanično naznačeno, preko šefova, da će biti još stotinak otkaza u narednom period – kažu radnici iz ove fabrike.

FOTO: Rešetka.rsFOTO: Rešetka.rs

Upravi kompanije smo uputili zahtev za odgovor na pitanja da li će biti još nekog talasa otpuštanja, kao što sami radnici strepe, kao i da li se radnici opravdano plaše da će „Elrad“ uskoro napustiti Srbiju, ali odgovore do objavljivanja ovog teksta dobili nismo.

Zbog smanjenja troškova „Elrad“ je i u avgustu ove godine odlučio da ukine određene radne pozicije i tada su bez posla ostala 23 Vlasotinčana.

Tada je u ovoj fabrici, koja proizvodi delova za elektronske uređaje i delove za sve vrste kablova, rečeno da su „razlozi za pokretanje postupka viška zaposlenih prvenstveno ekonomske prirode i odnose se na potrebu poslodavca da smanji troškove prouzrokovane oscilacijama na tržištu, poremećajem u lancima snabdevanja robe usled čega je došlo do manjka osnovnih komponenti, opštim smanjenjem realizacije broja porudžbina u odnosu na određene proizvode iz asortimana kompanije i porastom cene neophodnih materijala i energenata radi proizvodnje proizvoda“.

Takođe, obećano je i to da će uložiti „napore u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje u cilju primene mera zapošljavanja kako bi se ublažile posledice postupka viška po zaposlene“.

I tada su radnici bili u panici jer su tvrdili da imaju informacije da će bez posla ostati još stotinak ljudi.

– Informacija da smo najavili još stotinak otkaza je netačna – naglasila je tada direktorka kadrovske službe Milica Stojković.

U trenutku, pre najavljenih otkaza, stalno zaposlenih radnika kod ovog stranog investitora u Vlasotincu, koji je za otvaranje novih radnih mesta svojevremeno od republike dobio preko million evra, bilo je 533.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu