Nova zaplena u ataru Banjske: Oprema i oružje pobacani i rasuti po šumi (FOTO)

Obavezno pročitajte

Četiri pancira sa oko 30 okvira s municijom – oko 1.000 metaka, tri puške, šest pištolja, uglavnom dugih, zolja, sanduk, gornji deo uniforme, maske, šeširi, rukavice, dve radio veze, kaiševi i jedna paklica cigareta – sve razbacano po šumi na području sela Bresnica.

Kosovska policija saopštila je da je izvršila novu zaplenu naoružanja, treću potvrđenu od kada je pre bezmalo nedelju dana u zasedi na ulazu u selo Banjska ubijen pripadnik redovne Kosovske policije, a potom i tri Srbina sa Severa, navodnih pripadnika opružane maskirane grupe, koja je satima razmenjivala vatru sa jakim snagama specijalne Kosovske policije koje su izvršile opsadu sela, prenosi Kossev.

- Advertisement -

Kosovska policija je, kako je sama potvrdila u večerašnjem saopštenju, nastavila da „kontroliše i pročešljava“ teren na Severu, a u vezi sa incidentom u Banjskoj prošlog vikenda.

Danas su pretresli selo Bresnicu u ataru Banjske.

Uz fotografije koje su priložili, tvrde da su zaplenili „veću količine teškog naoružanja, municije i razne vojne opreme“, da se radi o materijalnim dokazima koje su forenzičari prikupili na terenu.

Prema dostupnim fotografijama, pronađena, odnosno zaplenjena oprema se vidi rasuta u šumi, a ono što je policija saopštila kao zaplenjeno, nije predstavljeno zbirno.

Pronađeno i zaplenjeno je sledeće naoružanje:

Pancir sa šaržerom i 30 metaka, šešir i rukavice, maska zelene boje uz još jednu masku; pancir sa tri šaržera i 90 metaka, torbica za oko struka, gornji deo uniforme; pancir sa tri šaržera i 85 metaka; duga puška sa 5 okvira od po 30 metaka; kaiš, dva okvira sa po 30 metaka, dugi pištolj i još dva pištolja sa po 15 metaka; crni sanduk sa 5 okvira od po 30 metaka i ručna bomba; dugi pištolj sa pet okvira od po 30 metaka; dugi pištolj sa pet okvira od po 30 metaka, duga puška sa okvirom od po 30 metaka; duga puška sa okvirom od po 30 metaka, radio veza/motorola, zolja, šešir u SNB boji, pancir sa okvirom i 30 metaka, okvir, radio veza, kabanica, paklica cigareta.

Nakon dokumentacije i pakovanja, svi materijalni dokazi su povučeni od strane forenzičara, kako bi se nastavilo dalje postupanje u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima, navodi dalje KP.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

PJONGJANG: Svako mešanje u naše operacije sa izviđačkim satelitima je objava rata

PJONGJANG – Severna Koreja je danas saopštila da će svako mešanje u svoje operacije sa izviđačkim satelitima smatrati objavom rata...

Još priča na sličnu temu