Marko Đurić: Ideja da iza događaja u Banjskoj stoje Beograd ili SAD – apsurdna

Obavezno pročitajte

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić ocenio je da je ideja da iza događaja u Banjskoj stoje Beograd ili Sjedinjene Američke Države apsurdna i besmislena.

On je u intervjuu za tabloid Kurir istakao da veruje da i Srbija i SAD i dalje imaju jedan fundamentalni zajednički interes na Kosovu i Metohiji, a to je stabilnost.

- Advertisement -

„Aljbin Kurti je duže od 20 meseci marljivo radio upravo na tome da izazove refleksnu reakciju država koje su pre 15 godina podržale jednostranu secesiju. Logika je jednostavna – ne moram da im se sviđam niti ja, niti ono što radim, ali na kraju dana oni su priznali Kosovo kao nezavisno, a to znači da, ukoliko žele da ostanu dosledni toj strateškoj odluci, ne mogu da mi ospore da radim šta hoću i da to predstavljam kao da suvereno vršim vlast na svojoj teritoriji“, naveo je Đurić.

On je izjavio da zvanični Beograd ne stoji iza dešavanja u Banjskoj i da Srbiji „ovo politički nikako nije odgovaralo“.

„Želimo da pažnju vratimo na teror nad srpskim narodom, koji je nakon ove tragedije dodatno pojačan. Beograd traži nezavisnu međunarodnu istragu o dešavanjima u Banjskoj. Imamo razloga da verujemo da Priština prikriva dokaze i manipuliše činjenicama“, rekao je Đurić.

Ambasador Srbije u SAD je ocenio da daleko najveću, gotovo isključivu odgovornost za krizu na Kosovu i Metohiji snosi režim Aljbina Kurtija.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu