„Njujork tajms”: Zelenski zabrinut zbog sve manje podrške u svetu

Obavezno pročitajte

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski zabrinut je zbog toga što je svet stigao do gornje granice u podršci Oružanim snagama Ukrajine, piše „Njujork tajms”.

„Zvaničnici SAD i NATO-a pokušali su da umire Zelenskog, obećavši mu još dve milijarde dolara u vidu hitne vojne pomoći. Ali još pre toga, pošto je prošle sedmice počeo rat na Bliskom istoku, u Evropi je postojao snažan osećaj da je svet dostigao „vrhunac pomoći Ukrajini” – da podrška Kijevu u borbi protiv Moskve nikada više neće biti tako aktivna kao do sada“, navodi se u tekstu.

- Advertisement -

Prema mišljenju autora teksta, mnoge države su počele da koriste ukrajinski faktor kao instrument unutrašnje političke borbe, što takođe utiče na obim pomoći. Autor kao primer navodi izjave evropskih političara o isporukama naoružanja Ukrajini.

„Evropska obećanja da će Ukrajini isporučiti milion artiljerijskih projektila do marta nisu ispunjena: predato je samo 250.000 projektila, što je dovoljno za nešto više od mesec dana, ako se ima u vidu sadašnji obim njihovog korišćenja“, navodi list, prenosi Sputnjik.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu