Niš odustao od vatrometa u novogodišnjoj noći: Novac ide u humanitarne svrhe

Obavezno pročitajte

Doček Nove godine na Trgu kralja Milana u Nišu biće organizovan bez uobičajnog vatrometa, a novac koji je za tu namenu bio planiran u budžetu grada biće uplaćen u humanitarne svrhe, saopštilo je danas Udruženje za zaštitu životinja „Pit“.

Prema navodima tog udruženja, odluka o preusmeravanju para u humanitarne svrhe doneta je na sastanku sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski.

- Advertisement -

U tom udruženju su podsetili da već godinama kroz akciju „Stop petardama“ ukazuju koliki problem životinjama predstavlja upotreba pirotehničkih sredstava.

Udruženje „Pit“ pozvalo je i ostale gradove u Srbiji da slede primer Niša i da novac koji su planirali za nabavku vatrometa doniraju u humanitarne svrhe.

Za sada nije saopšteno koliko je para planirano za nabavku vatrometa u Nišu, ali je gradonačelnica Dragana Sotirovski prošle nedelje rekla da će organizacija koncerata u noći 30. i 31. decembra, koštati grad 10,9 miliona dinara.

Na trgu će, kako je najavljeno, 30. decembra uveče nastupiti Riblja Čorba, a u novogodišnjoj noći biće organizovan zajednički koncert Bobana Zdravkovića i Violete Miljković.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu