Nikla nova divlja deponija u Ulici Vuka Vrčevića

Obavezno pročitajte

U Ulici Vuka Vrčevića, kod neformalnog naselja, ispod Pančevačkog mosta u Beogradu nikla je nova divlja deponija, na kojoj se nalaze plastične flaše, kese, uginule životinje, odeća, obuća, nameštaj.

Sem te deponije, izlila se i kanalizacije u jednom delu kod Pančevačkog mosta, javio je reporter FoNeta.

- Advertisement -

Predsednik odbora Stranke slobode i pravde Palilula Ranko Petrović rekao je da je situacija alarmantna i da su se više puta obraćali nadležnima i javno skretali pažnju na taj problem, ali očigledno da nadležni nemaju sluha.

„Pred izbore 2022. godine deponija je malo očišćena, međutim to je bilo samo predizborno šminkanje“, rekao je Petrović za FoNet.

Izvor: FoNet/Marko Dragoslavić

Navodeći da postoji trajno rešenje problema deponija, on je ukazao da budžet Srbije za probleme deponije i ekologije iznosi svega 0,5 odsto, dok je u zemljama Evropske unije prosek čak 1,76 odsto.

Stranka slobode i pravde je napravila konkretan plan za rešenje ovog problema i predložila da se po ugledu na Ljubljanu napravi regionalni centar za upravljanje otpadom i reciklažu, kazao je Petrović, dodavši da je Ljubljana taj centar platila 155 miliona evra, od čega je polovinu novca dobila iz sredstava EU.

Iz Javno-komunalnog preduzeća Gradska čistoća za FoNet je kratko rečeno da su oni upućeni u taj problem

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

ROĐACI TVRDE: Hamasovci žigosali decu taoce da ih pronađu ako pobegnu

Rođaci talaca koje su "hamasovci" oslobodili iz zatočeništva u Gazi kažu da su deca žigosana pošto su oteta sa...

Još priča na sličnu temu