NESTOROVIĆ OPET PO KRIZNOM ŠTABU: Pojma nismo imali šta radimo, ne sećam se…

Obavezno pročitajte

Nestorović protiv Kisićeve

U okviru panela „U susret drugom talasu“ u Beogradu, dr Darija Kisić Tepavčević i pulmolog Branimir Nestorović sporečkali su se oko viđenja borbe sa epidemijom na njenom početku.

Nestorović je na početku rekao da im da se ne seća koje su sve mere donete.

- Advertisement -

„Ne mogu da verujem da je prošlo tri meseca. Nismo znali šta da radimo. Prošli smo bolje nego najoptimističniji model koji smo imali. Bio je haos, bio je priličan haos“, rekao Nestorović.

Odmah se umešala Darija Kisić Tepavčević.

Nestorović,


„I te kako smo znali šta radimo, samo što nismo prebrojavali svakog pojedinog dana utiske šta smo radili“, uzvratila je Darija Kisić Nestoroviću, na šta se on nasmejao i odgovorio joj u svom stilu:

„Dariju stalno boli glava od mene, kupiću joj piće“.
Nestorović je nastavio: „Generalna priča jeste bila da je neizvesnost bila problem. Bilo je mnogo kontradiktornih izveštaja u medicinskoj literaturi, ta poplava radova koji su bili vrlo često potpuno suprotno orijentacije, gde ste vrlo teško mogli da izvučete prave informacije. I onda ste morali da se fokusirate na ljude koji su znali šta rade. Odajem priznanje kineskim kolegama, dobili smo par informacija koje su bile insajderske.

U Vuhanu se završavala epidemija, a u većini zemalja zapadne Evrope tek je počinjala, još niko nije umro, niko nije bio na respiratoru, a morate da donesete mere, a ne znate koje, koju strategiju da odaberete. Zemlje su donosile razne strategije, neki su odlučili da se zatvore, neki da ostanu otvoreni, pa su nadrljali. Mi smo bili negde između, jedno vreme smo bili strogo zatvoreni i polako smo to relaksirali i izgleda da je to bila dobitna kombinacija. To je, valjda, intuitivno„.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu