ŠARČEVIĆ: Oduzimaćemo decu roditeljima koji ne dozvole vakcinaciju!

Obavezno pročitajte

Šarčević o oduzimanju dece

Ministar prosvete Mladen Šarčević, izjavio je da je potvrda o vakcinisanju deteta obavezna prilikom upisa đaka u prvi razred.

šarčević,

On je dodao da roditelji tu obavezu treba da ispune.

- Advertisement -

Država neće biti blagonaklona prema roditeljima koji se ogluše o ovu obavezu i oni će snositi sankcije, među kojima je krajnja izuzeće iz porodice. Ministarstvo prosvete insistira na vakcinisanju dece, rekao je Šarčević gostujući na Prvom programu Radio Beograda.

Govoreći o zadatku racionalizacije škola, koji podrazumeva vertikalno spajanje u manjim, slabije razvijenim sredinama, ministar zaključuje da je reč o velikom poslu koji su mnogi do sada izbegavali.

“Postoje opštine koje su se sa 20.000 stanovnika stopile na dvostruko manje, imaju 10 isturenih odeljenja sa po pet, šest đaka, koji će ostati u svojim zgradama, nećemo nijednog od njih navoditi da putuju 20 kilometara do škole. Ali ima i škola koje sa toliko učenika imaju direktora, sekretara i još osoblja”, objašnjava Šarčević.

U ovom slučaju, naveo je ministar, najveća je bojazan za radna mesta.

Prema njegovim rečima, prilikom spajanja škola vodiće se računa o adekvatnoj blizini i pedagoškom ambijentu, a da će škole koje ostaju prazne biti pretvorene u mesta za đački turizam, po ugledu na evropske zemlje.

Na taj način selo će oživeti na drugačiji način, a mladi u njemu dobiti priliku za zaposlenje, kaže Šarčević.

Ministar prosvete naglasio je još jednom da je zabrana zapošljavanja u javnom sektoru u prosveti stvorila kontraefekte.

“Mladi prosvetni radnici, većinom žene, imaju status na privremenim i povremenim poslovima. Insistiram da se zabrana ukine prvo u prosveti, jer to neće koštati državu ništa, ostaje isti broj radnih mesta, a samo se menja status zaposlenih”, ističe Šarčević.

Stalno zaposlenje daje dodatne finansijske mogućnosti prosvetnim radnicima, omogućnost da podignu stambeni kredite, osnuju porodicu i time doprinesu natalitetu države, zaključio je ministar prosvete, gostujući u “Sedmici” na Prvom programu Radio Beograda.

Sourcenewspanel

2 COMMENTS

  1. Ljudska prava za vas nista ne predstavljaju. Niko nema pravo da nasilno vrsi nikakvu intervenciju deteta do njegove 18 godine bez odobrenja roditelja . Niko nema pravo da vrsi nikakvu nasilnu intervenciju nad punoletnim osobama bez njihovog slobodnog neuslovljenog odobrenja. Predlog lekara za bilo kakvu intervenciju zahteva prethodno pismeni obrazovni material o datoj intervenciji I detaljan izvestaj o satojcima leka ili vakcine. Sastojci vakcina I lekova ne mogu biti tajne proizvodjaca. Sve negativnosti koje mogu uzrokovati druga fizicka I psihofizicka ostecenja moraju biti naucno dokazana I navedena u obrazovnoj pismenoj formi kako bi korisnici I roditelji maloletnih lica mogli da donesu najbolju odluku za sopstveni zivot I zivot svoga deteta. Dragi ministre ovako pretece obracanje javnosti je tesko kriminalno delo . Dalje od nase dece. NASA DECA NISU VASE VLASNISTVO. NASA DECA NISU ZA PRODAJU. NASA DECA NISU LABORATORIJSKI PACOVI.
    POLICIJO,ARMIJO VI STE NASI ZASTITNICI. SRBIJA NIJE NJIHOVA VEC NASA I NASIH PRA PRA DEDOVA VISE OD 30 000 GODINA. NAS DNK NIJE NJIHOVO VLASNISTVO. UNISTILI SU DOKAZE NASEG POSTOJANJA ALI ZEMLJA NATOPLJENA KRVLJU NASIH PREDAKA I NJIHOVO STVARALASTVO DUBOKO ZATRPANO I SAKRIVENO SU NEPOBITNI DOKAZ DA SMO MI STAROSEDEOCI A NE OSVAJACI. DOSTOJNI SMO GRADJANI NASE STARE STARE SRBIJE KOJA NIKADA NIJE IMALA ROBOVE VEC DOSTOJNE, CASNE I POSTENE GRADJANE.

  2. ,, Bogu Božje, Caru Carevo.,, Teško vama književnici i fariseji, ne poštujete ni Božje ni ljudske zakone. Uporno izazivate normalne porodične ljude kršeći Ustav Srbije, rušeći porodične vrednosti, služeći stranim moćnicima bez rezerve. Nije Crnom Đorđu bilo dosadno pa digao Ustanak protiv Turskog okupatora i njihovih slugeranja. Mislite o tome.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Novi plan Izraela: Spremili sistem vodenih pumpi kojim mogu da potope tunele Hamasa

Izrael je razvio veliki sistem pumpi koje bi mogao da iskoristi i poplavi tunele ispod Pojasa Gaze koje koristi...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: